Επιμένει ο Άκης στην κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ

Αιχμές από τους συνήγορους του πρώην υπουργού κατά Ευάγγελου Βενιζέλου και Κώστα Σημίτη - Ζήτησαν την κλήτευση των Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Γιώργου Καρατζαφέρη - Απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις κατά του κατηγορητηρίου

Την κλήτευση δύο νέων μαρτύρων του πρώην υπουργού Άμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου αλλά και του Γιώργου Καρατζαφέρη ζήτησε σήμερα μέσω των συνηγόρων του από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού έδωσε μάχη στο δικαστήριο για την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ υποστηρίζοντας ότι οι καταθέσεις τους είναι απαραίτητες για το δικαστήριο προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα γιατί ο Άκης Τσοχατζόπουλος έλαβε κατά το κατηγορητήριο «μαύρο χρήμα» προκειμένου να υπογράψει τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά. Κι αυτό γιατί, όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, οι συμβάσεις αυτές ήταν καθ' όλα νόμιμες. «Αν δεν έρθουν εδώ να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ τότε θα παραβιαστεί το τεκμήριο αθωότητας του Άκη Τσοχατζόπουλου» τόνισαν οι συνήγοροι.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε με απόφασή του όλες τις ενστάσεις που είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης κατά του κατηγορητηρίου και επιφυλάχθηκε μόνο να αποφανθεί για την ένσταση που είχε υποβάλει η Βίκυ Σταμάτη -η οποία και σήμερα ήταν απούσα από τη δίκη- σχετικά με μια πράξη ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αφορά τον τραπεζικό της λογαριασμό στην τράπεζα UBS στην Ελβετία.
Άκης: Οπωσδήποτε να έρθουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ

Εμμένοντας στο αίτημα που είχε εκφράσει και ο ίδιος ο πρώην υπουργός στην προηγούμενη ακροαματική διαδικασία για κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ, οι συνήγοροί του ανέλυσαν στο δικαστήριο τους λόγους για τους οποίους τα συγκεκριμένα πρόσωπα πρέπει να κληθούν για να καταθέσουν. Σε ό,τι αφορά τη σύμβαση για τα υποβρύχια η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου έκανε λόγο για μια πολιτική απόφαση την οποία δεν την έλαβε μόνος του ο πρώην υπουργός αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τα λοιπά μέλη του ΚΥΣΕΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, ο κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, σε μια αποστροφή του λόγου του είπε στο δικαστήριο: «Τι θέλετε δηλαδή; Να φέρουμε εμείς οι συνήγοροι εδώ τις χρηματοροές των μελών του ΚΥΣΕΑ;». Το αίτημα των συνηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστήριξαν και οι υπόλοιποι συνήγοροι υπεράσπισης ενώ την απόρριψή του ζήτησαν οι εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr