Βενιζέλος προς Σόιμπλε: Όχι νέα μέτρα

Στο «τραπέζι» και η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές

Σε φιλικό και παραγωγικό κλίμα διεξήχθη η κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων αναπτυξιακού χαρακτήρα, και εφαρμογής ολοκληρωμένων προγραμμάτων για την ανάσχεση της ανεργίας, ιδίως των νέων, και πρόσθεσε ότι ούτε πρέπει, ούτε μπορεί η χώρα μας να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών, γιατί αυτές είναι που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στα δύο μεγάλα προβλήματα της ελληνικής πραγματικής οικονομίας: τα υψηλά επιτόκια που εμποδίζουν τον δανεισμό των επιχειρήσεων και το υψηλό κόστος ενέργειας.

Σημαντικό μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε επίσης στην αξιολόγηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, δηλαδή στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα και να μην δοκιμαστούν περισσότερο οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, η οποία υφίσταται σκληρές θυσίες επί σχεδόν τρεισήμισι χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης την προοπτική του προγράμματος προσαρμογής, αλλά και την προοπτική επανόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr