Ζήγρας: Παρέδιδα στον Ακη 100.000 με 150.000 ευρώ την εβδομάδα

Ζήγρας: Παρέδιδα στον Ακη 100.000 με 150.000 ευρώ την εβδομάδα

Καίει τον πρώην υπουργό ο εξάδελφος του, που ισχυρίστηκε ότι απειλούσαν και τα παιδιά του - "Είχε στο γραφείο του ένα μεγάλο χρηματοκιβώτιο που φύλαγε τα χρήματα"- Άκρως αποκαλυπτική και η απολογία  της λογίστριας Λαμπροπούλου

Ζήγρας: Παρέδιδα στον Ακη 100.000 με 150.000 ευρώ την εβδομάδα
«Ποταμός» όπως είχε προιδεάσει με την μέχρι τώρα στάση του ήταν στην απολογία του στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος μένοντας πιστός στα όσα είχε καταθέσει στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή περιέγραψε και στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια τη ροή του «μαύρου» χρήματος αλλά και τον ρόλο που διαδραμάτισαν τόσο ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και άλλοι συγκατηγορούμενοί τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που  ξεκινούσε την απολογία του ο Νίκος Ζήγρας, ο πρώην υπουργός είχε αποχωρήσει από την αίθουσα, στην οποία και επέστρεψε αργότερα και αφού είχε προηγηθεί σχετική παρέμβαση του προέδρου του δικαστηρίου, κ. Χρίστου Κατσιάνη.

Αναλυτικά ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε:

-Με πνίγει η αδικία και το ψέμα. Ξαφνικά είμαι ο μοναδικός ένοχος και όλοι οι άλλοι είναι αθώοι. Με χαρακτήρισαν ρουφιάνο αλλά ο Άκης Τσοχατζόπουλος μια ημέρα πριν την απολογία μου ήρθε στο κελί μου και με παρακάλεσε να μην μπλέξω κανέναν από τους συγκατηγορούμενούς μου, ούτε και τον ίδιο στην υπόθεση

-Έχω ζητήσει την προστασία από τον ανακριτή στον οποίο και ανέφερε το ρόλο που είχαν στην υπόθεση οι Φουάντ Αλ Σαγιάντ και Βλάσης Καμπούρογλου. Του ζήτησα προστασία γιατί το βράδυ της απολογίας μου δέχθηκε επίθεση ο δικηγόρος μου από αγνώστους. Τα παιδιά μου στη Θεσσαλονίκη δέχονται απειλές προκειμένου να αποσύρω τα όσα έχω υποστηρίξει σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου

-Πριν απολογηθώ εγώ, ο Γ. Σαχτζαπίδης και ο Αστέριος Οικονομίδης, παρακαλέσαμε τον Άκη Τσοχατζόπουλο μέσα στο κελί του να μιλήσει. Εκείνος αρνήθηκε και τότε εγώ και ο Γ. Σαχπατζίδης αποχωρήσαμε. Ο Αστέριος Οικονομίδης έμεινε μαζί του και από τότε συμπορεύθηκαν.
Κλείσιμο

-Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με παραπλάνησε, εκμεταλλευόμενος την ασθένειά μου. Εγώ έμαθα την αλήθεια από τον Ντίνο Μιχαηλίδη.

-Ο πρώην υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την υγεία μου, αργότερα, όμως, αντιλήφθηκα την υστεροβουλία του. Το πραγματικό του ενδιαφέρον ήταν να μην πεθάνω και να μην προλάβει να ενημερωθεί για τους λογαριασμούς.

-Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει προσπάθεια σπίλωσης της απολογίας μου και ότι θα προσπαθήσουν να με βγάλουν τρελό

-Αν είχα εγώ όλα αυτά τα χρήματα, θα είχα φύγει στο εξωτερικό και δεν με έβρισκε κανείς

-Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ο ηθικός και φυσικός αυτουργός της διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος και σε αυτό συμμετείχαν οι Βλάσης Καμπουρόγλου, Ντίνος Μιχαηλίδης και Φουάντ Αλ Σαγιάντ. Ο Βλάσης Καμπούρογλου έμαθα από τον Ντίνο Μιχαηλίδη ότι είχε επαφές με τον Γιάννη Σμπώκο. Τον Καμπούρογλου κάποιοι, μάλλον, τον «αυτοκτόνησαν» ένα μήνα μετά την απολογία μου στη Τζακάρτα

-Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έλεγε σε μένα ότι τα χρήματα προέρχονταν από Άραβες επενδυτές, ήταν, όμως, μίζες από τα εξοπλιστικά.

-Οι συναντήσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου με τον Ντίνο Μιχαηλίδη γίνονταν το βράδυ στο γραφείο του πρώτου. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος προγραμμάτιζε τις ενέργειες και τις καταβολές των χρημάτων.

-Γνώρισα τον Μιχαηλίδη το 1998. Μου τον σύστησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο Μιχαηλίδης μου έδωσε μια βαλίτσα με 80 εκατ. ευρώ για την παραδώσω στον πρώην υπουργό. Παρέλαβα τα χρήματα στο Χίλτον, συνοδεία ενός από τους προσωπικούς φρουρούς του Άκη Τσοχατζόπουλου.

-Μου έδωσε για να δώσω στην πρώην σύζυγό του, Γκουντρούν  Μόλντεναουερ, 400.000 δολάρια. Τα χρήματα τα έδωσα εγώ στην πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλο, στο Χίλτον της Γενεύης προκειμένου εκείνη να του δώσει το διαζύγιο.

-Ο Ντίνος Μιχαηλίδη μαζί με τον Βλάση Καμπούρογλου πίεζαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο να υπογράφει την όψιον για την εξοπλιστικά (ΤΟΡ-Μ1) για να εισπράξουν τα υπόλοιπα χρήματα των αντισταθμιστικών οφελημάτων. Αυτοί είναι και οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης και είχαν ως αρχηγό τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

-Μεταφορά χρημάτων έκανε στο γραφείο του πρώην υπουργού στην Κόμνα Τράκα και ο Γιάννης Σμπώκος. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον περίμενε αργά το βράδυ και τον Γιάννη Σμπώκο τον έβλεπαν να μπαίνει στο γραφείο του όλοι αυτοί που εργάζονταν σε αυτό ως αργά. Ο Τσοχατζόπουλος έλεγε ανοιχτά ότι «περιμένω να μου φέρουν  τα χρήματα». Όλοι γνώριζαν και οι γυναίκες του Άκη.

-Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου γνώριζε για τα ακίνητα, ήταν η λογίστριά του Άκη Τσοχατζόπουλου και μέτοχος στην εφημερίδα “Εξόρμηση” του ΠΑΣΟΚ.

- Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μου είχε πει ότι έδωσε 400.000 ευρώ για να αγοράσει ο γιος του, Αλέξανδρος, το μερίδιο ενός μπαρ με την επωνυμία “ΣΤΟΑ”. Τα χρήματα δόθηκαν στον ιδιοκτήτη, γιο ενός μεγαλομετόχου σε ΜΜΕ και ήταν «μαύρα»

-Ο Σμπώκος, όπως μου έλεγε ο Τσοχατζόπουλος, είχε δεχθεί πολλά χρήματα που τα είχε δώσει στον πεθερό του για να του τα επενδύσει. Ο Τσοχατζόπουλος του τα ζητάει μέχρι σήμερα.

-Ο Αστέριος Οικονομίδης και ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνεργάστηκαν για την ανακαίνιση των ακινήτων. Ο Α. Οικονομίδης φρόντιζε να μην εμφανίζεται ο Τσοχατζόπουλος στα τιμολόγια. Υπερασπιστική του γραμμή είναι εναρμονισμένη με αυτή της Αρετής Τσοχατζόπουλου, του πατέρα της και της Λαμπροπούλου.

-Να μας πει ο Άκης Τσοχατζόπουλος πόσες φορές πήγαινε νύχτα να επιθεωρήσει τις εργασίες στο ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου. Ο Τσοχατζόπουλος πλήρωνε μετρητά τον Οικονομίδη που γνώριζε ότι όλα τα ακίνητα ήταν συμφερόντων του πρώην υπουργού.

-Έφτασα στο σημείο να παραδίδω στον Άκη Τσοχατζόπουλο 100 με 150 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα. Ο Τσοχατζόπουλος είχε στο γραφείο του ένα μεγάλο χρηματοκιβώτιο που φύλαγε τα χρήματα. Η TORCASO ιδρύθηκε από εμένα, κατ' εντολήν του Άκη, το 1998. Δεν έχω καμία σχέση με την εταιρία NOBILIS, όπως μου είπε ο Τσοχατζόπουλος την ίδρυσε ο Σμπώκος.

-Η εταιρία BLUEBELL ιδρύθηκε από εμένα το 1998 με εντολή του Τσοχατζόπουλου. Μέσω αυτής ήθελε να αγοράσει ένα ακίνητο στην κόρη του, χωρίς να φαίνεται ο ίδιος. Εγώ δεν ήξερα που πέφτει η Δεινοκράτους. Ο Α. Οικονομίδης αγόρασε το ακίνητο της Δεινοκράτους κατ' εντολήν του Τσοχατζόπουλου. Του έκανε εξυπηρέτηση. Ποτέ δεν υπέδειξα εγώ το ακίνητο αυτό.

-Οι BLUEBELL και P&A INVESTMENTS ήταν οι εταιρίες που προεξόφλησαν τις επιταγές του Ντίνου Μιχαηλίδη ύψους 32 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Κλείνοντας την απολογία του ο Νίκος Ζήγρας ανέφερε στο δικαστήριο ότι το κέρδος του από όλη αυτή την υπόθεση ήταν η υλική και ηθική βοήθεια που του προσέφερε στο θέμα της υγείας του ο Άκης Τσοχατζόπουλος. «Αν δεν υπήρχε αυτό εγώ τώρα δεν θα ζούσα. Η παραπλάνηση και το ψέμα ήταν όμως μεγαλύτερη από τα οφέλη» είπε ο Ζήγρας και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του από το δικαστήριο και τον ελληνικό λαό.

Μετά το πέρας της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο Άκης Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι «έχει να πει πολλά» και επιφυλάχθηκε να μιλήσει στο δικαστήριο.


Ευφροσύνη Λαμπροπούλου: Ο Άκης κατείχε τα σπίτια σε Διον.Αρεοπαγίτου και Δεινοκράτους

«Το μοναδικό μου σφάλμα ήταν ότι συγκάλυψα έναν άνθρωπο. Δεν περίμενα όμως ποτέ ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τον οποίο έβλεπα με δέος και ο Νίκος Ζήγρας κατείχαν παράνομο χρήμα». Με αυτά τα λόγια η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου «έκαψε» με την απολογία της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και σήμερα βασικό κατηγορούμενο στη δίκη για διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος προερχόμενο, κατά τη Δικαιοσύνη, από μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων.

«Εγώ σε κάποια φάση είχα πελάτες μου 11 υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και πολλούς μεγαλοδημοσιογράφους. Τον Ακη Τσοχατζόπουλο τον έβλεπα με δέος», είπε απολογούμενη η λογίστρια του πρώην υπουργού για να συμπληρώσει ότι ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου και σήμερα συγκατηγορούμενος του, ήταν εκείνος που της έφερε στο λογιστικό γραφείο της τις «αμαρτωλές» εταιρείες Nobilis, Torcaso και Bluebell.

Η κατηγορούμενη είπε ότι ο Νίκος Ζήγρας κατά καιρούς σε συζητήσεις που είχε μαζί της (ήταν και εκείνος πελάτης της), της άφηνε συνεχώς υπονοούμενα ότι το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ανήκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Με αφορμή αυτές τις αναφορές του Νίκου Ζήγρα - είπε η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου «συνέστησα στον Άκη Τσοχατζόπουλο όταν ο εξάδελφός του είχε αρρωστήσει να μεριμνήσει για το ακίνητο της Δεινοκράτους. Όπως είπε επισκέφτηκε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο του, αν και οι σχέσεις τους ήταν πολύ τυπικές, και του είπε: Δεν κάνεις μια μεταβίβαση της Δεινοκράτους (σ.σ το ακίνητο αγοράστηκε από την εταιρεία Bluebell και κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου) γιατί αν πεθάνει ο Ζήγρας τι θα γίνει με αυτό; Μου είπε να φύγω. Δεν το δεχόταν με τίποτα. Ειχα μπροστά μου έναν άνθρωπο που σεβόμουν και τότε ήταν παντοδύναμος. Δεν μπορούσα να επιμείνω άλλο».

Πρόεδρος: Πώς πήγατε εσείς στον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο; Σας είπε ξεκάθαρα ο Νίκος Ζήγρας οτι η Διονυσίου Αρεοπαγίτου του άνηκε;


Ευφροσύνη Λαμπροπούλου : Όχι άλλα ακούγονταν κουβέντες τότε για πολιτικούς. Έγω μετά από αυτή την άρνηση δεν είχα λόγο να επιμείνω.


Πρόεδρος: Πώς βρεθήκατε στο γραφείο του στο υπουργείο, αφού είχατε τυπική σχέση μαζί του όπως λέτε;


Ευφροσύνη Λαμπροπούλου: «Πήγα για θέματα της δήλωσής του». Η κατηγορουμένη κατέθεσε οτι εκείνη έμαθε πραγματικά ότι το ακίνητο της Δεινοκράτους ανήκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο το 2004. «Τότε αρχίζουν και τα σφάλματά μου για τα οποία πληρώνω και δεν ξέρω πόσο θα πληρώνω ακόμη», είπε στο δικαστήριο εμφανώς συγκινημένη.


Πρόεδρος: Τι ήταν όμως αυτό που σας απέτρεψε ακόμα και τότε να μιλήσετε;


Ευφροσύνη Λαμπροπούλου: Έβλεπα τον Άκη Τσοχατζόπουλο με δέος, κύριε πρόεδρε. Δεν υπήρχαν περιθώρια να κάνω και πολλά πράγματα.


Ακόμη στην απολογία της η κατηγορούμενη μίλησε για το ρόλο του Νίκου Ζήγρα στην υπόθεση αναφέροντας οτι ήταν ο άνθρωπος εκείνος που πήγε στο γραφείο της τις εταιρείες Bluebell , Torcaso και Nobilis, ζητώντας της να αναλάβει τα φορολογικά τους.


«Οι εταιρείες αυτές ήρθαν στο γραφείο μου αφού είχαν αγοραστεί τα ακίνητα, είπε η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και προσέθεσε: Το 1998 ο Νίκος Ζήγρας ήρθε και μου είπε οτι έχει μια εταιρεία η οποία αγόρασε ένα ακίνητο στη Δεινοκράτους. Μου είπε οτι είναι offshore και μου ζήτησε να την αναλάβω. Εγω αφου το έψαξα την ανέλαβα, έβγαλα ΑΦΜ και έπρεπε να δηλώσω την έδρα της, όπως μου ζήτησαν απο την αρμόδια ΔΟΥ. Δήλωσα το σπίτι μου που τότε ηταν και γραφείο μου», είπε η κατηγορουμένη.


Όσον αφορά την εταιρεία Bluebell σύμφωνα με την απολογία της Ευφροσύνης Λαμπροπούλου ακολουθήθηκαν παρόμοιες διαδικασίες. Να σημειωθεί πως μέσω της Bluebell, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, διακινήθηκαν μίζες για τα TORM1 και απoκτήθηκε το ακίνητο της Δεινοκράτους το οποίο κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.


«Ανέλαβα την εταιρεία, πήρα ΑΦΜ και άρχισα να κάνω τις δηλώσεις, είπε η λογίστρια και συνέχισε: «Το 1999 μου ήρθε ένα μισθωτήριο. Ο Νίκος Ζήγρας μου είπε οτι το ακίνητο θα το νοικιάσει η Αρετή και πρέπει να συνταχθεί το μισθωτήριο. Εγω υπέγραψα, έκανα αυτό το σφάλμα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης