Ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Τι μηνύματα θα προσπαθήσει να μεταδώσει με την ομιλία του
- Γιατί θα ανακηρύξει την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος σε εθνικό στόχο

Ο Σαμαράς στη ΔΕΘ
Την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα εγκαινιάσει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να κινηθεί σε δύο επίπεδα. Από τη μια αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησής του για τον περασμένο χρόνο και από την άλλη θα επιχειρήσει να  σκιαγραφήσει «το όραμά του για το μέλλον».

Η σταθεροποίηση της χώρας και η αποτροπή εξόδου από το ευρώ θα είναι τα βασικά σημεία στα οποία θα επικεντρωθεί ο κ Σαμαράς κατά την ομιλία του το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει ότι η χώρα ανακάμπτει και γίνεται ελκυστική για επενδύσεις καθώς επίσης ότι υπάρχει ξένο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις ενώ θα ξεπεραστεί και το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ.
Κλείσιμο

Κυρίως όμως ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να περάσει το μήνυμα ότι «οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες και να δημιουργήσει όραμα για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και από τους τοποτηρητές των δανειστών. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ανακηρύξει πρώτο στόχο την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, από τα οποία θα εξαρτηθούν οι μελλοντικές αποφάσεις των δανειστών για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σε δεύτερο επίπεδο ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανοίξει και την κοινωνική ατζέντα υποσχόμενος ότι με το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου θα είναι σε θέση η κυβέρνηση από το 2014 να δώσει κοινωνικό μέρισμα και να αρχίσει την αποκατάσταση των αδικιών, όπως άλλωστε προβλέπεται και σε κείμενο συμφωνίας με την Τρόικα από τον Δεκέμβριο του 2012.



«Θα πρέπει η ομιλία του να είναι οραματική» λέει στέλεχος του επιτελείου και προσθέτει «ο φόβος πλέον δεν αρκεί, πρέπει η κοινωνία να πεισθεί ότι το τέλος του δρόμου είναι κοντά και ότι θα υπάρξει ελπίδα». Η κυβέρνηση θεωρεί ότι για να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της θα πρέπει να αποφύγει την κοινωνική αναταραχή και το πολιτικό ατύχημα που όπως προπαγανδίζει «θα έχουν αποτέλεσμα να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού».

Η ημερήσια επίσκεψη του πρωθυπουργού, που δεν περιλαμβάνει την καθιερωμένη μέχρι το 2011 ομιλία στις παραγωγικές τάξεις και την συνέντευξη Τύπου θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί του Σαββάτου, με τα εγκαίνια της 78η Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα μιλήσει σε ακροατήριο, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και αρχών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης