Κ. Αρβανιτόπουλος: «Κατοχυρώνεται η οργανική θέση για κάθε δάσκαλο και καθηγητή»

Κ. Αρβανιτόπουλος: «Κατοχυρώνεται η οργανική θέση για κάθε δάσκαλο και καθηγητή»

Πέραν αυτού, ο υπουργός εξήγησε ότι από τους 2.100 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και πέραν όσων θα απορροφηθούν στις δομές του υπουργείου Υγείας, επιπλέον 925 θα απορροφηθούν σε οργανικές θέσεις

Κ. Αρβανιτόπουλος: «Κατοχυρώνεται η οργανική θέση για κάθε δάσκαλο και καθηγητή»
Ρύθμιση που θα κατοχυρώνει σε κάθε εκπαιδευτικό του δημοσίου οργανική θέση θα φέρει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αρβανιτόπουλος μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχέδίου για τα νέα Λύκεια είπε: «κατοχυρώνουμε την ασφάλεια των εκπαιδευτικών με άρθρο που θα δίνει σε κάθε εκπαιδευτικό οργανική θέση. Είναι ένα αίτημα της κοινότητας και κατοχυρώνουμε την οργανική θέση όλων των καθηγητών και των δασκάλων ώστε απερίσκεπτα να συνεχίσουν το έργο τους δίνοντας τέλος στην ανασφάλεια».

Κλείσιμο
Πέραν αυτού, ο υπουργός εξήγησε ότι από τους 2.100 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και πέραν όσων θα απορροφηθούν στις δομές του υπουργείου Υγείας, επιπλέον 925 θα απορροφηθούν σε οργανικές θέσεις που προέκυψαν για τα δημόσια ΙΕΚ.

Τέλος, αναφορικά με τους διοικητικούς υπαλλήλους των ανώτατων ιδρυμάτων που πρόκειται να βγουν σε διαθεσιμότητα είπε ότι «δεν αφορά τα τεχνολογικά ιδρύματα. Είναι 2-3 μεγάλα ιδρύματα που έκαναν αθρόες προσλήψεις αλλά και εκεί λέμε προχωρήστε σε αξιολογήσεις των δομών σας και αν υπάρχουν υπεράριθμοι δώστε πλάνο. Δεν κάνουμε οριζόντιες ενέργειες. Οι υπεραριθμίες μέσα από την διαπανεπιστημιακή κινητικότητα να ρυθμιστούν».
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης