Επανεμφάνιση Μαρκογιαννάκη - Ζωής και «μπάχαλο» η Ολομέλεια

Για μια ακόμα φορά η βουλευτής αποκάλεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη με το όνομά του και όχι με την θεσμική του ιδιότητα

«Μπάχαλο» έγινε η Ολομέλεια μετά από αρκετό διάστημα αλλά υπάρχει επαρκής εξήγηση και αυτή είναι ότι ξανασυναντήθηκαν ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η αιτία της σύγκρουσης βέβαια δεν είναι νέα καθώς για μια ακόμα φορά η βουλευτής αποκάλεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη με το όνομά του και όχι με την θεσμική του ιδιότητα γεγονός που φαίνεται πως εκνευρίζει ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο της Βουλής.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου έθεσε ένα σοβαρό θέμα που έχει να κάνε με την αξιοπιστία του κοινοβουλίου και την εγκυρότητα των διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον Νέο Κώδικα των Δικηγόρων υποστήριξε  ότι η διαδικασία είναι άκυρη και αυτό γιατί κατα την σχετική ψηφοφορία που είχε πραγματοποιηθεί  στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή έλλειπε η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Το γεγονός αυτό, όπως υποστήριξε η βουλευτής «δεν εμπόδισε τον πρόεδρο της επιτροπής Κυριάκο Βιρβιδάκη να πλαστογραφήσει τα πρακτικά ώστε να φαίνεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία».

Πάντως, η Βουλή απέρριψε την ένσταση που υπέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ για την διαδικασία επί του νομοσχεδίου, που αφορά στον Κώδικα των Δικηγόρων, σύμφωνα με την οποία η ψηφοφορία που διεξήχθη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κατά την δεύτερη ανάγνωση ήταν άκυρη.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο, οπότε και θα ψηφιστεί. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr