Συνήγορος Ζήγρα: Το δικαστήριο να μην καταπιεί τα «παραμύθια» του Τσοχατζόπουλου

Συνήγορος Ζήγρα: Το δικαστήριο να μην καταπιεί τα «παραμύθια» του Τσοχατζόπουλου

«Κάποιοι ξεπλένωντας χρήματα σε εξωχώριες εταιρείες εγκατέστησαν εξωχώριες κυβερνήσεις στην χώρα» ανέφερε ο συνήγορος του εξαδέλφου του πρώην υπουργού - Η λογίστρια του Άκη δεν ήξερε για το μαύρο χρήμα, λέει ο συνήγορος της Λαμπροπούλου

Συνήγορος Ζήγρα: Το δικαστήριο να μην καταπιεί τα «παραμύθια» του Τσοχατζόπουλου
«Θέλουμε την επιεικεία σας μόνο εφόσον εξαντλήσετε την αυστηρότητα σας σε όσους ενέπαιξαν και εμπαίζουν το δικαστήριο σας» ανέφερε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Στέλιος Γκαρίπης -συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Ζήγρα -ο οποίος άρχισε να αγορεύει μετα τους συνηγόρους υπεράσπίσης της Ε. Λαμπροπούλου.

Στην αγόρευσή του ο συνήγορος έστρεψε τα πυρά του στον πρώην υπουργό (εξάδελφο του εντολέα του) και κάλεσε το δικαστήριο να «μην καταπιει τα παραμύθια κάποιων». Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πρώην υπουργός αντέδρασε κατηγορώντας τον κ. Γκαρίπη ότι ψευδεται ασύστολα.

Κλείσιμο
Ο συνήγορος στην αγόρευσή του ζήτησε από το δικαστήριο να δείξει επιείκεια στον Ν.Ζήγρα «για να υπάρχει ένα παράδειγμα για το μέλλον» ενώ τόνισε πως «όλος ο κόσμος παρακαλάει να μην είναι το τέλος αλλά η αρχή αυτή η δίκη». 

Σύμφωνα με το συνήγορο η αλήθεια λύτρωσε τον Ν. Ζήγρα και τον απελευθέρωσε καθώς «αυτά που κουβαλούσε ήταν ένα μεγάλο βάρος». 

«Ο Ν. Ζήγρας κατά τη γνώμη μου είναι ένας επαναστατημένος άνθρωπος που θαύμαζε τον πρώην υπουργό αλλά κάποια στιγμή είπε ως εδώ» ανέφερε ο δικηγόρος του Ν. Ζήγρα. 

Στο δικαστήριο οι τόνοι ανέβηκαν αρκετα όταν ο κ. Γκαρίπης είπε ότι ο Α. Τσοχατζόπουλος «πρέπει να σταματήσει να μας ταΐζει παραμύθια».

Α. Τσοχατζόπουλος: ψευδεσθαι ασύστολα. Μας παρουσιάζετε τη δική σας αλήθεια. 

Ο συνήγορος ζήτησε από το δικαστήριο να εκτιμήσει την συνεισφορα του Ν.Ζήγρα στην όλη υπόθεση καθώς «τίποτα από όσα είπε δεν απεδείχθη ψευδες, ούτε για τον Τσοχατζόπουλο ούτε για τον Ντίνο Μιχαηλίδη». 

Ο κ. Γκαρίπης ανέφερε ακόμη ότι «ουδεμία συναλλαγή του Ν.Ζήγρα υπήρξε με τον ανακριτή της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλή όπως υποστηρίζει ο Α. Τσοχατζόπουλος». Και αυτό διότι -σύμφωνα με το συνήγορο - ο ανακριτής του  ξεκαθάρισε (του Ζήγρα) από την πρώτη στιγμη πως ό,τι και να αποκαλύψει δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί. «Η δημοκρατία μας πρέπει να στήσει άγαλμα στον ανακριτή μόνο και μόνο για τις πιέσεις που δέχθηκε σε αυτή την υοθεση» τόνισε ο ίδιος. 

Ο κ. Γκαρίπης έκανε λόγο για κανόνες υπεράσπισης που ακολουθήθηκαν στη δίκη, οι οποίοι όπως είπε παραπέμπουν σε μαφία και αποσκοπούν μόνο και στον να μην σπάσει η "ομερτά". 

Μάλιστα αναφέρθηκε στη γερμανική δικαοσύνη που αντιμετωπίζει με επικεία όσους κατηγορουμένους συμβάλλουν στην αποκάλυψη της αλήθείας. «Πρέπει οι μελλοντικοί παρανομούντες να έχουν έστω ενδόμυχα το φόβο ότι μπορεί να μας κάτσει κάποιος Ζήγρας» είπε.

«Ο Ζήγρας παρεξηγήθηκε για τη στάση που ακολούθησε όπως και εγώ άλλωστε. Και εσείς εδώ  στο δικαστήριο είπατε  πως όποιος ακουμπάει το Ζήγρα λερώνεται. Ακόμη και στη φυλακη ο Ζήγρας θεωρείται ρουφιάνος είναι ξένο σώμα και εκεί. Όμως πολλά αποκαλύφθηκαν χάρη σε αυτον» συνέχισε ο κ. Γκαρίπης και κάλεσε το δικαστήριο με την απόφασή του «να απαντήσει στο ερώτημα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται στο εξης οι περιπτώσεις ανθρώπων σαν το Ν.Ζήγρα».

Στην αγόρευσή του ο κ. Γκαρίπης σχολίασε εμμέσως πλην σαφώς και τα όσα είχε αναφέρει στην απολογία της για τον επτάχρονο γιο της η Βίκυ Σταμάτη. «Κάποιοι μίλησαν για τα παιδια τους, να μιλησω και εγώ για το δικό μου παιδί που κάποιοι έχουν κλέψει το μέλλον του. Ξεπλένωντας χρήματα σε εξωχώριες εταιρείες εγκατέστησαν εδώ εξωχώριες κυβερνήσεις» υποστήριξε. 

Ο συνήγορος κάλεσε το δικαστήριο να αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι στην Ιστορία και επισήμανε: «Η πατρίδα μας πρέπει να ζήσει και για να ζήσει πρέπει ο πρώην υπουργός να καταδικαστεί».

Η λογίστρια του Άκη δεν ήξερε για το μαύρο χρήμα, λέει ο συνήγορος της Λαμπροπούλου
«Δεν μπορείτε να αποδώσετε γνώση στην Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Δεν υπήρξε ποτέ συνδαιτυμόνας του πρώην υπουργού. Δεν υπηρέτησε ποτέ μαζί του σε κανένα υπουργικό θώκο, δεν πήγε ποτέ μαζί του κανένα ταξίδι, δεν διαχειρίστηκε ποτέ χρήματά του».

Αυτό υποστήριξε σήμερα αγορεύοντας στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση των «χρυσών μιζών», ο κ. Μάριος Ξανθόπουλος έτερος συνήγορος της Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, της λογίστριας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στο συμβόλαιο μίσθωσης του ακινήτου της Δεινοκράτους που φέρει την υπογραφή της Ευφροσύνης Λαμπροπούλου για να τονίσει ότι δεν είναι ασυνήθιστο ένας λογιστής να εμπλέκεται στη σύνταξη ενός μισθωτηρίου συμβολαίου.

«Για ποιοι λόγο η λογίστρια να θέλει να εμπλακεί στη διαδικασία αυτή αν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων;» είπε ο συνήγορος και προσέθεσε: «Αν δηλαδή δεν υπέγραφε η κυρία Λαμπροπούλου το συμβόλαιο κι αυτό καταρτιζόταν από τον περιπτερά της γειτονιάς, θα θεωρούσαμε ότι και εκείνος έχει συμβάλει στην απόκτηση του μαύρου χρήματος και ότι είχε γνώση για αυτό;».

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθόπουλο «δεν μπορεί κανείς να αποδώσει ποινικό και φορολογικό ψόγο στην Ε. Λαμπροπούλου για το ότι οι έδρες κάποιων εταιριών φιλοξενήθηκαν στο γραφείο της».

«Βρείτε μας ένα ευρώ που να είναι ασύμβατο με την επαγγελματική δραστηριότητα Λαμπροπούλου και την ακίνητη περιουσία της κι εμείς θα παραιτηθούμε από κάθε υπερασπιστικό ισχυρισμό» είπε ο κ. Ξανθόπουλος.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης