Η νεολαία ΠΑΣΟΚ θυμάται τον Ανδρέα Παπανδρέου για την πορεία του Πολυτεχνείου

Υπενθυμίζει τη φράση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία «δεν είναι ποτέ δώρο» αλλά «αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα, είναι θέμα Μόνιμου Αγώνα» 


Με μια ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου καλεί η νεολαία ΠΑΣΟΚ στην πορεία του Πολυτεχνείου. Επικαλούμενη τον συνεχή αγώνα για τη Δημοκρατία «σε μία Ελλάδα η οποία διέρχεται τη χειρότερη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση της Μεταπολίτευσης και στην οποία φαντάσματα του παρελθόντος επιβουλεύονται καθημερινά τη Δημοκρατία, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να δολοφονούν όποιον αντιδρά στα σχέδιά τους» υπενθυμίζει τη φράση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία «δεν είναι ποτέ δώρο» αλλά «αποκτάται με αγώνα κάθε μέρα, είναι θέμα Μόνιμου Αγώνα».

Παράλληλα αφήνει αιχμές προς την Αριστέρα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η μέρα αυτή δεν ανήκει ούτε σε όσους επιχειρούν μέσα από έναν ανιστόρητο και φθηνό λαϊκισμό να την καπηλευτούν για δικά τους οφέλη».

Και η ανακοίνωση-πρόσκληση καταλήγει: «Η Ελλάδα μάτωσε  κυριολεκτικά για να απολαύσει ένα Δημοκρατικό Πολίτευμα, έστω και με πάρα πολλές στρεβλώσεις. Χρέος όλων μας, απέναντι σε αυτούς που θυσιάστηκαν τότε, είναι όχι μόνο να διαφυλάξουμε τη Δημοκρατία αλλά  και να την εμβαθύνουμε συνεχώς. Για αυτό και καλούμε κάθε νέο να συμμετάσχει στην πορεία του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοεμβρίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr