Ν. Αναστασιάδης για Κληρίδη: Έφυγε ο δεύτερος πατέρας μου

Ν. Αναστασιάδης για Κληρίδη: Έφυγε ο δεύτερος πατέρας μου

Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου από τον χαμό του Γλαύκου Κληρίδη

Ν. Αναστασιάδης για Κληρίδη: Έφυγε ο δεύτερος πατέρας μου
H είδηση του θανάτου του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, έχει συγκλονίσει τόσο την κοινή γνώμη της Κύπρου, όσο και τον πολιτικό κόσμο του νησιού.

Το κλίμα είναι φορτισμένο έξω από την κλινική «Ευαγγελίστρια», ύστερα από την ανακοίνωση του θανάτου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Κλείσιμο
Νέοι από τη φοιτητική παράταξη Πρωτοπορία και τη ΝΕΔΗΣΥ που βρέθηκαν έξω από την κλινική άναψαν μικρά κεριά έξω από την είσοδο της κλινικής, κάτω από φωτογραφία του ιστορικού ηγέτη που είχαν τοποθετήσει προηγουμένως και εναπόθεσαν γαρύφαλλα.

Συγκλονισμένος ο Νίκος Αναστασιάδης

Συγκλονισμένος και με δάκρυα στα μάτια ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας, εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη. «Είναι αδύνατον να συνειδητοποιήσω ότι ο Γλαύκος Κληρίδης δεν είναι πια μαζί μας», είπε.

Αρχιεπίσκοπος: Δεόμεθα υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β, σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης, έδωσε όλο τον καλό του εαυτό στην πατρίδα και τον άνθρωπο.

Σεβόταν είπε τους θεσμούς και την εκκλησία. "Δεόμεθα όπως ο κύριος της ζωής και του Θανάτου τον κατατάξει στην χώρα των ζώντων. Δεόμεθα υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του"

Γ.Βασιλείου: Ήταν ρεαλιστής

Ο Γλαύκος ήταν ένας ηγέτης που αγαπούσαν όλοι ανεξαρτήτως σε ποια παράταξη ανήκαν δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου. Σε δηλώσεις του είπε ότι χαρακτηρίζοντας τον με μια λέξη, ήταν ρεαλιστής. «Έβλεπε τις πραγματικότητες, δεν ακροβατούσε και ήταν έτοιμος να αγωνιστεί για να υλοποιηθούν αυτές οι πραγματικότητες», είπε χαρακτηριστικά. 

Δ.Xριστόφιας: Συγκρουστήκαμε αλλά...

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι όταν φεύγει ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ιστορική προσωπικότητα που έχει και με τη δράση του έχει σφραγίσει τη νεότερη ιστορία της Κύπρου, κάποιος που σέβεται τη δημοκρατία και το διάλογο και τον άνθρωπο, φυσιολογικά θλίβεται. Αυτό συμβαίνει και με την φυγή του Γλαύκου Κληρίδη, είπε χαρακτηριστικά. «Όπως και άλλοι ηγέτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα μείνει στην ιστορία», είπε. Τόνισε ότι παρόλο που συγκρούστηκαν πολλές φορές μεταξύ τους, ωστόσο πάντα προσπαθούσαν να βρουν την κοινή συνισταμένη. 

A.Mαρκίδης: Ήταν άνθρωπος δύσκολων αποφάσεων

«Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη συγκίνησή μου για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη», δήλωσε ο πρώην  Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης. ‘Ήταν ένας μεγάλος πολιτικός όχι κομματάρχης. Ήταν πάντα άνθρωπος δύσκολων αποφάσεων», είπε μεταξύ άλλων. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης