Ομήρου: Χρέος μας να συνεχίσουμε τον αγώνα, για να πραγματωθεί το όραμα του Κληρίδη

Ομιλία του προέδρου της Κυπριακής Βουλής σε ειδική έκτακτη συνεδρία του κοινοβουλίου προκειμένου να αποδοθούν τιμές στον εκλιπόντα

Η Κυπριακή Βουλή πραγματοποίησε το πρωί ειδική έκτακτη συνεδρία για να αποδώσει τιμές στον πρώτο Πρόεδρο της Γλαύκο Κληρίδη. Μοναδικός ομιλητής στη συνεδρία ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Μετά την ομιλία τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής στην ομιλία του αναφερόμενος στη μακρά διακονία του Γλαύκου Κληρίδη σημείωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων μπορεί να σεμνύνεται ότι είχε ως πρώτο της Πρόεδρο τον Γλαύκο Κληρίδη.

Πρόσθεσε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης ανέλαβε την προεδρία του νομοθετικού σώματος σε μια εποχή δύσκολη, γεμάτη αγώνες, περιπέτειες, αντιξοότητες, αλλά και εποχή δημιουργίας και προόδου.

Τόνισε ότι η ισχυρή προσωπικότητα του, το ήθος του και οι τεράστιες νομικές του γνώσεις ήταν καθοριστικές παράμετροι για την οικοδόμηση της κοινοβουλευτικής πρακτικής στα πρώτα χρόνια ζωής του νεοσύστατου κυπριακού κοινοβουλίου.

«Σήμερα το κυπριακό κοινοβούλιο, το οποίο με τόση αφοσίωση υπηρέτησε, και στο οποίο έθεσε σφραγίδα ανεξίτηλη, τον τιμά για τη διαχρονική του προσφορά στους αγώνες της Κύπρου και του λαού μας», συνέχισε ο κ. Ομήρου.

Παρατηρώντας επίσης ότι η μεγάλη αγάπη και το μέγιστο πάθος του Γλαύκου Κληρίδη ήταν η Κύπρος και ο ευρύτερος Ελληνισμός και το όραμα του η ελευθερία της πατρίδας, υπέδειξε ότι το «χρέος μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα, για να πραγματωθεί το όραμα του Γλαύκου Κληρίδη και ολόκληρου του Κυπριακού Ελληνισμού για μια ελεύθερη, δημοκρατική και ευημερούσα Κύπρο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr