Τσίπρας για Τατσόπουλο: Τον κάλυψε για τα social media, δεν τον κάλυψε για Μουλόπουλο

Τσίπρας για Τατσόπουλο: Τον κάλυψε για τα social media, δεν τον κάλυψε για Μουλόπουλο

Δεν συμφωνώ με όσα ακραία γράφτηκαν για τον Πέτρο είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ - «Δεν παραιτήθηκα γιατί ο Τσίπρας διαχώρισε την θέση του απ' αυτά που γράφτηκαν για μένα», είπε ο Π.Τατσόπουλος

Τσίπρας για Τατσόπουλο: Τον κάλυψε για τα social media, δεν τον κάλυψε για Μουλόπουλο
Γύρω από το θέμα Τατσόπουλου περιστρέφεται η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων ή τηλεοπτικής κάμερας

Ο Πέτρος Τατσόπουλος παραμένει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αφού η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλησε να χαλάσει την παράδοση της ανανεωτικής αριστεράς ως προς την ανεκτικότητα των απόψεων που εκφράζονται από στελέχη του κόμματος. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο κ. Τατσόπουλος είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν παραιτήθηκε από βουλευτής «γιατί ο κ. Τσίπρας διαχώρισε την θέση του απ' αυτά που γράφτηκαν για μένα».

Κλείσιμο
Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον βουλευτή κ. Πέτρο Τατσόπουλο, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικης Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε πως υπάρχει η ανάγκη για περισσότερη συλλογικότητα και αλληλεγγύη και συμπλήρωσε ότι δεν συμφωνει με «όσα ακραία γράφτηκαν στα social media για τον Πέτρο». Με τον τρόπο αυτό ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να ισορροπήσει μεταξύ Βασίλη Μουλόπουλου και Πέτρου Τατσόπουλου οι οποίοι είχαν μια πολύ σκληρή κόντρα τις τελευταίες ώρες. Διότι μπορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να άσκησαν σκληρή κριτική στον κ. Τατσόπουλο, όμως κριτική στον βουλευτή-συγγραφέα έκανε και το ηγετικό στελεχος του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος στην κομματική «Αυγή».

Διαφοροποιούμενος από την κριτική των social media, ο κ. Τσίπρας εμμέσως τάχθηκε υπέρ της κριτικής που άσκησε ο κ. Μουλόπουλος από την «Αυγή», επιχειρώντας να ισορροπήσει ανάμεσα σε Μουλόπουλο και Τατσόπουλο που ο ένας έστελνε δημόσια τελεσίγραφα στον άλλο να σταματήσει τις «μαλα...», δημιουργώντας μια εικόνα εσωκομματικής Βαβέλ για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της ΚΟ ο επικεφαλής του τομέα Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος έστειλε άτυπο τελεσίγραφο στον κ. Τατσόπουλο. «Πέτρο, τέρμα οι μαλ...», έγραψε ο κ. Μουλόπουλος στην «Αυγή», δίπλα σε ρεπορτάζ της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Παράσταση Τατσόπουλου σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Ο κ. Μουλόπουλος είχε χαρακτηρίσει τον κ. Τατσόπουλο «γελωτοποιό» και «βιζιτού», ενώ ο συγγραφέας-βουλευτής απάντησε αποκαλώντας το ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «Ζντάνοφ» (σσ. ενθυμούμενος τον επικεφαλής του τομέα ιδεολογικής διαφώτισης του ΚΚΣΕ επί Στάλιν).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρέμβασή του εν όψει των μελών της ΚΟ ο κ. Τατσόπουλος είπε ότι δεν είναι γελωτοποιός ούτε "βιζιτού", ότι έγινε ξαφνικα ο εντεταλμένος της θεωρίας της ΧΑ και σημείωσε ότι δεν αξίζει η Αριστερά τέτοια μικροψυχία, δεν χρειάζεται να σπιλώνεται οποιοσδήποτε. "Έχουμε πόλεμο με τους αντιπάλους" σημείωσε.

Ο κ. Τατσόπουλος επίσης είπε ότι δεν υπερασπίστηκε τον κ. Βαλλιανάτο και την κυρία Τριανταφύλλου,  αλλά το δικαίωμά τους να εκφράζονται. "Διαφωνώ με το μιντιακό λιντσάρισμά τους" σημείωσε. Διαβάστε περισσότερα εδώ


Τσίπρας: Πάμε καλά
Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη δουλειά της ΚΟ και είπε ότι "έχουμε ανάγκη να αναβαθμίσουμε τη δουλειά μας", αλλά "πάμε καλά". Ζήτησε να εκλαϊκευτούν οι προτάσεις του κόμματος και να υπάρχει δελτίο για τις δράσεις των βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου.

Σε σχέση με το κάλεσμα σε κυβερνητικούς βουλευτές που έχει απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι λαϊκή απαίτηση και σε καμία περίπτωση αποστασία και ζήτησε «να αντιστοιχηθούμε με τη διάθεση του κόσμου και να βάλουμε φρένο σε μια κυβέρνηση που οδηγεί στον κατήφορο».

Ο κ. Τσίπρας θύμισε τη στάση Σαμαρά και είπε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Πρόσθεσε, δε, ότι δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλογκ, από το σημερινό μιντιακό και μνημονιακό.

Θετικά αποτίμησε την πρόταση μομφής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή.

Είπε ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες και ότι "καταφέραμε να επαναφέρουμε τη συζήτηση στα πολιτικά".

Ο κ. Τσίπρας εντόπισε το πόσο αδύναμη είναι η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και μίλησε για τους σκοπέλους που έχει να αντιμετωπίσει αυτή: προϋπολογισμός, ενιαίος φόρος ακινήτων, πληστηριασμοί και εξεταστική για υποβρύχια.

Εκτίμησε επίσης ότι η διαπραγμάτευση με την Τρόικα δείχνει νέα μέτρα, όσο και αν προσπαθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές για το αντίθετο.

Επίσης, εκτίμησε ότι η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ γυρνάει μπούμερανγκ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης