ΣΥΡΙΖΑ: Την επόμενη εβδομάδα η πρόταση Εξεταστικής για τα υποβρύχια

«Η πρόταση για εξεταστική θα κατατεθεί στην ώρα της. Και αυτή η ώρα δεν θα αργήσει» προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην «Αυγή»

Για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η κατάθεση της πρότασης για εξεταστική επιτροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα αφορά την υπόθεση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επεξεργασία της πρότασης θα έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι της στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και την επόμενη πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η προετοιμασία προχωράει κανονικά και μόνο εκτός απροόπτου (συζήτηση για τον προϋπολογισμό, πιθανό νέο Μεσοπρόθεσμο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος) θα αναβληθεί η κατάθεση για μερικές ημέρες.

Για το χρόνο κατάθεσης της πρότασης για εξεταστική επιτροπή προϊδέασε ο κ. Τσίπρας στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην «Αυγή»: «Η πρόταση για εξεταστική θα κατατεθεί στην ώρα της. Και αυτή η ώρα δεν θα αργήσει» είπε.

Το θέμα της εξεταστικής επιτροπής έχει αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, εδώ και περίπου ένα μήνα, απ' όταν ανακοινώθηκε η πρόθεση των επιτελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βενιζέλος έχει πολλές φορές προκαλέσει τον κ. Τσίπρα να επιταχύνει την κατάθεση της πρότασης, επιφυλασσόμενος για τη δική του αντίδραση. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, το θέμα των Ναυπηγείων έγινε αντικείμενο αντεγκλήσεων μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων.

Αύριο, Τετάρτη, πρόκειται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και εκεί ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να αναφερθεί ξανά στο συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και σε όλα τα άλλα που έχουν φέρει σε αντιπαράθεση τα δύο κόμματα τις τελευταίες ημέρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr