Μπέζας σε γιατρούς: Ή σταματάτε την απεργία, ή διακόπτεται η σύμβασή σας με τον ΕΟΠΥΥ

Μπέζας σε γιατρούς: Ή σταματάτε την απεργία, ή διακόπτεται η σύμβασή σας με τον ΕΟΠΥΥ

Ο υφυπουργός Υγείας εξήγησε ότι η «απειλή» δεν αφορά στην εργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά στη διακοπή της συνεργασίας των ιδιωτικών τους ιατρείων με τον Οργανισμό

Μπέζας σε γιατρούς: Ή σταματάτε την απεργία, ή διακόπτεται η σύμβασή σας με τον ΕΟΠΥΥ
Τελεσίγραφο προς τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι παράλληλα έχουν συνάψει συμβάσεις με τον οργανισμό για τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πως αν συνεχίσουν την απεργία θα διακοπούν οι συμβάσεις τους έστειλε ο υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας.

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι δεν μπορεί αυτοί οι γιατροί το πρωί να απεργούν, το απόγευμα όμως να εργάζονται στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά τους ιατρεία και να πληρώνονται από τον οργανισμό.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν περίπου 1.000 σχετικές συμβάσεις, ενώ ο κ. Μπέζας εξήγησε ότι η «απειλή» δεν αφορά στην εργασία των συγκεκριμένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά στη διακοπή της συνεργασίας των ιδιωτικών τους ιατρείων με τον Οργανισμό.

«Αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς- υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνεχιστεί! Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ» είπε ο κ. Μπέζας.
 
Νωρίτερα ο υφυπουργός είχε κάνει έκκληση στους γιατρούς του Οργανισμού να μην ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους και να λήξουν τις κινητοποιήσεις. «Η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν  μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα» είπε ο κ. Μπέζας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης