Αδ. Γεωργιάδης: Οι απεργοί θέλουν προνομιακή μεταχείριση

Είμαστε ανοικτοί σε διάλογο αλλά δεν δεχόμαστε ότι υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα


Ανοικτός σε διάλογο δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνης Γεωργιάδης αναφορικά με το θέμα της απεργίας των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, χωρίς ωστόσο να παίρνει πίσω, τον «ξαφνικό θάνατο» στις συμβάσεις όσων εξακολουθούν να απεργούν.

Ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα κατήγγειλε τους ιατρούς ότι του ζητούν να εξαιρεθούν από το γενικό νόμο της κινητικότητας που ισχύει για όλους τους υπαλλήλους.
 
Επισήμανε πως το αίτημά τους προκειμένου να λήξουν την απεργία είναι «να υπογράψει ο υπουργός Υγείας ένα χαρτί που να λέει ότι ειδικά αυτοί εξαιρούνται» και πρόσθεσε «Λες και σε αυτή την χώρα μπορούμε να είμαστε πολίτες δύο κατηγοριών, μια όλοι οι Έλληνες και μία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Εμείς τέτοια συμφωνία δεν κάνουμε».
Σημείωσε: «Για όποιον έχει διάθεση να έρθει για διάλογο ή αντίλογο, είμαστε πρόθυμοι και έχουμε ανοιχτές πόρτες, αλλά όποιος νομίζει ότι ο ίδιος γεννήθηκε στις Βερσαλλίες και εμείς εδώ είμαστε κατώτεροι και θα εξαιρεθεί, αυτό δεν μπορεί να γίνει».

Από την άλλη η κυρία Παπαρήγα εξήγησε ότι από την στιγμή που υπάρχουν ασφαλιστικές κρατήσεις «θέλουμε επιστροφή σε δωρεάν υγεία», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτό που χτίζετε, εμείς θα κάνουμε αντίλογο και αυτός περιέχει θέσεις, το λέω για να έχουμε καθαρά χαρτιά, αποβλακωτική για λαό συζήτηση δεν θα κάνουμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr