Βενιζέλος: Δεν θέλουμε χάρες από τους θεσμικούς εταίρους

«Η Ελλάδα αποτελεί χώρα για επενδύσεις», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

«Δεν θέλουμε χάρες, θέλουμε μια σοβαρή οικονομική συζήτηση με τους θεσμικούς εταίρους μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «ο διεθνής ιδιωτικός τομέας, έχει καταλάβει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αλλάξει. Αποτελεί χώρα για επενδύσεις», προσθέτοντας: «Αυτή την κατάσταση θέλουμε να την κατανοήσουν και οι θεσμικοί μας εταίροι». 

Από την πλευρά του ο κ. Σβόμποντα υπογράμμισε ότι στηρίζει την Ελλάδα, και ξεκαθάρισε ότι όλοι, μαζί και η Τρόικα, πρέπει να αναγνωρίσουν τη σοβαρή προσπάθεια που κατέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση.

«Να μην απαιτεί η τρόικα εφαρμογή απαράδεκτων και ανεπίτρεπτων πολιτικών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σβόμποντα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του πως η νέα γερμανική κυβέρνηση θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην ευρωζώνη. 

«Καμία χώρα δεν μπορεί να κάνει όλες τις δουλείες μέσα σε μερικές ημέρες, μήνες ή χρόνια» σημείωσε. 

Να σημειωθεί πως ο κ. Βενιζέλος την Κυριακή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διεμήνυσε στους κ.κ. Σόιμπλε και Ρεν ότι δεν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα λιτότητας και ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο, ενώ σύμφωνα με συνεργάτες του, κατέγραψε τον θετικό τόνο για την αντιμετώπιση του χρέους. (Διαβάστε σχετικά εδώ)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr