ΣΥΡΙΖΑ: Αυταρχικός και αφερέγγυος ο Αρβανιτόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ: Αυταρχικός και αφερέγγυος ο Αρβανιτόπουλος

Με αφορμή το τελεσίγραφο διαλόγου προς τους διοικητικούς υπαλλήλους και την παραπομπή Πελεγρίνη στο πειθαρχικό

ΣΥΡΙΖΑ: Αυταρχικός και αφερέγγυος ο Αρβανιτόπουλος
Την αποπομπή του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «αυταρχικό» και «αφερέγγυο», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Παιδείας.

«Ενώ οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια κατάφεραν μετά από 12 βδομάδες απεργιακού αγώνα να επιβάλουν τη μοναδική ρεαλιστική διέξοδο, δηλαδή το διάλογο, ο κ. Αρβανιτόπουλος φτάνει στο όριο της αφερεγγυότητας απέναντι στους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια, διακόπτοντας τον οποιοδήποτε διάλογο» σημειώνεται στην ανακοίνωση του τμήματος Παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Κλείσιμο
Και η ανακοίνωση συνεχίζε: «Για πρώτη φορά στα χρόνια δημοκρατικής ομαλότητας υπάρχει πειθαρχική δίωξη Πρύτανη Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για παράβαση καθήκοντος. Δεν ευθύνεται ο Πρύτανης για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου, αλλά η κυβέρνηση με την πολιτική της που απαξιώνει τα δημόσια Πανεπιστήμια, αποστερώντας πόρους και ανθρώπινο δυναμικό και τα οδηγεί σε σημείο να μην μπορούν να εκπληρώσουν το κοινωνικό και ακαδημαϊκό τους έργο».
 
«Αυτός που χρειάζεται όχι μόνο να παραπεμφθεί, αλλά να αποπεμφθεί είναι ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης