Τσίπρας: Ο «Μαντίμπα» μας δίδαξε πολλά

Εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο λαό της Νότιας Αφρικής

Ως μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα και σύμβολο του αγώνα ενάντια στο καθεστώς των φυλετικών διακρίσεων της Νότιας Αφρικής, χαρακτηρίζει τον Νέλσον Μαντέλα ο Αλέξης Τσίπρας σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του πρώην προέδρου του Αφρικάνικου Εθνικού Κογκρέσου.

Ο κ Τσίπρας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο λαό της Νότιας Αφρικής και αναφέρει ότι ο επί 27 χρόνια κρατούμενος στις φύλακες ύψιστης ασφάλειας  Robin Island, του καθεστώτος του απαρτχάιντ,  με  τον θρυλικό τίτλο του «κρατούμενου 46664», «άφησε πίσω του μια απαράμιλλη πολιτική διαδρομή, ηρωικών κοινωνικών αγώνων, γεμάτη θυσίες και ανιδιοτέλεια».

«Ο ελληνικός λαός με θαυμασμό και αλληλεγγύη ακολούθησε τον αγωνιστικό βηματισμό του θρυλικού Νέλσον Μαντέλα για δεκαετίες, ταυτίστηκε με τους αγώνες του και τις ιστορικές κατακτήσεις του λαού της Ν. Αφρικής που αυτές τις μέρες θρηνεί για το χαμό του», αναφέρει και προσθέτει ότι ο «Μαντίμπα» μας δίδαξε πολλά και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των πιο δημοκρατικών και επαναστατικών ιστορικών παραδόσεων της οικουμένης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr