Δ. Σταμάτης: O πρωθυπουργός έχει κρυφά χαρτιά για πλειστηριασμούς και φορολογία ακινήτων

Δ. Σταμάτης: O πρωθυπουργός έχει κρυφά χαρτιά για πλειστηριασμούς και φορολογία ακινήτων

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι για τους πλειστηριασμούς υπάρχει χρόνος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και ότι πέρα από την παράταση της απαγόρευσης για ένα ακόμη εξάμηνο υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές

Δ. Σταμάτης: O πρωθυπουργός έχει κρυφά χαρτιά για πλειστηριασμούς και φορολογία ακινήτων
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης σε συζήτηση που είχε στην Βουλή με δημοσιογράφους λέγοντας ότι «στα δύσκολα θέματα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας όπως και στη φορολογία ακινήτων ο πρωθυπουργός έχει κρυφά χαρτιά».

Σημείωσε ότι για τους πλειστηριασμούς υπάρχει χρόνος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και ότι πέρα από την παράταση της απαγόρευσης για ένα ακόμη εξάμηνο υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές. Πρόσθεσε δε ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει σε βάρος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα είπε ότι: «Είναι αστεία τα πράγματα αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας περί εγγραφής του κατοχικού δανείου στον προϋπολογισμό. Φάνηκε αδιάβαστος και στο θέμα των τραπεζών ζητώντας να τεθούν σε κρατικό έλεγχο αφού οι τράπεζες είναι ήδη υπό κρατικό έλεγχο. Η ομιλία είναι δικό του επινόημα αφού δεν αναφέρθηκε στα μεγέθη του προυπολογισμού. Πέρυσι είχε βάλει ο κ. Τσίπρας πέντε ζητήματα στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση πέτυχε τα τέσσερα από αυτά πλην της ανεργίας. Η ομιλία Βενιζέλου ήταν αναλυτική αλλά ακαδημαϊκή ενώ στήριξε Σαμαρά. Ο κ. Κουβέλης λέει όλο σοφίες».

Ο κ. Σταμάτης μίλησε και για τις διεργασίες στην κεντροαριστερά και στην ελληνική “Ελιά” λέγοντας ότι «πρέπει να βρεθούν καινούργια πρόσωπα, νέο αίμα και σαφής ιδεολογική βάση, γιατί αυτά τα κόμματα που συζητούν, εξελίχθηκαν από αριστερά κόμματα σε κόμματα ανάγκης».

Στην συζήτηση ήταν και ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι «τα τρία τέταρτα των διοικητικών σταμάτησαν την απεργία, σχολές όπως η ιατρική και η νομική αρχίζουν την Δευτέρα τα μαθήματα. Αν δεν ξεκινήσουν σε όλα τότε οι υπεύθυνοι ας τα βγάλουν πέρα με την Δικαιοσύνη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης