Λευκωσία: Δεν μας επηρεάζουν οι κινήσεις του «Μπαρμπαρός» στην ΑΟΖ

Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γ. Λακκοτρύπης, είπε ότι οι κινήσεις του τουρκικού πλοίου παρακολουθούνται επί ωριαίας βάσης

Η δράση του τουρκικού πλοίου «Barbaros» δεν έχει επηρεάσει τις δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας στη συλλογή σεισμογραφικών δεδομένων, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας,  Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι οι κινήσεις του τουρκικού πλοίου παρακολουθούνται επί ωριαίας βάσης και ότι έχουν γίνει ενέργειες από τα αρμόδια υπουργεία προς τις διάφορες υπεύθυνες αρχές.

Κληθείς να πει εάν οι κινήσεις του «Barbaros» επηρεάζουν τις δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας στη συλλογή σεισμογραφικών δεδομένων, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι "δεν μας έχει επηρεάσει ποσώς αυτή τη στιγμή. Παραμένει, βέβαια, η δράση της Τουρκίας απαράδεκτη, αλλά δεν έχει επηρεάσει τις δραστηριότητές μας εντός της ΑΟΖ μας".

Ακόμη, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι η αμερικανική εταιρεία Noble βρίσκεται σε αναζήτηση και πετρελαίου, πέραν του φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Κιθ Έλιοτ. Είχε προηγηθεί συνάντηση της αντιπροσωπείας της Noble με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr