Θεσσαλονίκη: Νέα κίνηση για τη συγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου

Θεσσαλονίκη: Νέα κίνηση για τη συγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου

«Έχουμε σταθερό μέτωπο: με την ενωμένη δεξιά, ΝΔ - κόμματος Βενιζέλου, με τον ντόπιο και ξένο παρασιτισμό, με το φασισμό», αναφέρεται στο κείμενό τους

Θεσσαλονίκη: Νέα κίνηση για τη συγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου
Μετά την κίνηση των 58 προσωπικοτήτων για τη Κεντροαριστερά, σήμερα στη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκε νέα πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου.

Ειδικότερα, με τις υπογραφές τους σε κοινό κείμενο, 101 άτομα, κυρίως συνδικαλιστές, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί, ορισμένοι εκ των οποίων προέρχονται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, απευθύνουν προσκλητήριο για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς. 

Κλείσιμο
«Συναποτελούμε μια συλλογική πρωτοβουλία που επιθυμεί να συμβάλλει στη συγκρότηση μαζικού, λαϊκού, σοσιαλιστικού χώρου, ο οποίος μαζί με ευρύτερες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις θα δώσει μάχη για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής πολιτικής, για την κοινωνική αλλαγή, την κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά ισόρροπη ανάπτυξη», επισημαίνουν για την πρωτοβουλία τους, προσθέτοντας: «Έχουμε σταθερό μέτωπο: με την ενωμένη δεξιά, ΝΔ - κόμματος Βενιζέλου, με τον ντόπιο και ξένο παρασιτισμό, με το φασισμό».

Επίσης τάσσονται υπέρ της εκπόνησης εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από το ευρώ, με βάση το σύνθημα «το ευρώ δεν είναι φετίχ».

Για λογαριασμό της πρωτοβουλίας το κείμενο δημοσιοποίησε ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, επίκουρος καθηγητής Οικονομικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπάρχει σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης