Κυπριακό: Αντιπρόταση στον Μπαν Κι Μουν υπέβαλε ο Αναστασιάδης

Κυπριακό: Αντιπρόταση στον Μπαν Κι Μουν υπέβαλε ο Αναστασιάδης

Έγκυρες πηγές ανέφεραν ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εισηγείται στο θέμα της κυριαρχίας του νέου κράτους να σημειώνεται ότι αυτή εκπηγάζει από κοινού από τους ελληνοκύπριους και τους τουρκοκύπριους και όχι «ισότιμα» όπως πρότεινε η τουρκοκυπριακή πλευρά

Κυπριακό: Αντιπρόταση στον Μπαν Κι Μουν υπέβαλε ο Αναστασιάδης
Τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς σε σχέση με την κοινή διακήρυξη για το Κυπριακό, ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε το απόγευμα με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Κυπριακού Πρακτορείου ειδήσεων, η συνομιλία, η οποία διήρκεσε αρκετά λεπτά, επικεντρώθηκε στην κοινή διακήρυξη.

Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέπτυξε τη θέση και τα επιχειρήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς, επαναβεβαιώνοντας τη θετική και εποικοδομητική στάση που τηρεί και θα συνεχίσει να τηρεί η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π.Θ» ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στη τηλεφωνική συνομιλία που έιχε με τον Γ.Γ του ΟΗΕ το απόγευμα παρουσιάσε την αντιπρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα της διατύπωσης του κοινού ανακοινωθέντος.

Η αντιπρόταση είχε συζητηθεί νωρίτερα σε σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς και την ομάδα διαπραγμάτευσης.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εισηγείται στο θέμα της κυριαρχίας του νέου κράτους να σημειώνεται ότι αυτή εκπηγάζει από κοινού από τους ελληνοκύπριους και τους τουρκοκύπριους και όχι «ισότιμα» όπως πρότεινε η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Επίσης γίνεται ξεκάθαρη αναφορά ότι τα δύο συνιστώντα κρατίδια δεν θα έχουν κυριαρχία, έτσι ώστε να λάβει τέλος το παιχνίδι με τις λέξεις που επιχείρησε η τουρκοκυπριακή πλευρά ζητώντας να αναφερεθεί ότι «το ένα κρατίδιο δεν θα έχει επικυριαρχία επί του άλλου». Με αυτή τη διατύπωση οι τουρκοκύπριοι προσπάθούσαν ουσιαστικά να κάνουν αποδεκτή την ύπαρξη κυριαρχίας στα συνιστώντα κρατίδια.

Από εδώ και πέρα αναμένεται η αντίδραση της Αγκυρας και του κ. Έρογλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης