Αναστασία Σακελλαρίου: Δεν παραιτείται η πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Στουρνάρας: Έχω εμπιστοσύνη στην πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας - Τι λέει η ίδια

Δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την προεδρία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΤΧΣ, με αφορμή τη δίωξη για απιστία εις βάρος της κυρίας Σακελλαρίου για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αναφέρεται: «Η κα Α. Σακελλαρίου διατέλεσε στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012. Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα, και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται. Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κα Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική. Η έρευνα των ενεργειών των επιτροπών και των μελών τους προφανώς συνεχίζεται και εν τέλει θα κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η κα Σακελλαρίου συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Νωρίτερα σήμερα, την στήριξη και την εμπιστοσύνη του στην πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία ο κ. Στουρνάρας παρείχε ενημέρωση εν όψει της έλευσης της Τρόικας, τις επόμενες ημέρες, ο υπουργός ρωτήθηκε: «Υπάρχει θέμα με την κυρία Σακελλαρίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας;».

«Κοιτάξτε, εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη Δικαιοσύνη, αλλά έχω επίσης και πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία Σακελλαρίου, στο ήθος της, στην επαγγελματική της κατάρτιση και κυρίως στη δουλειά που κάνει μέχρι τώρα» απάντησε ο κ. Στουρνάρας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Σακελλαρίου διώκεται για απιστία. Η ίδια ήταν μέλος της επιτροπής επιχειρηματικών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία φέρεται να εισηγήθηκε στη διοίκηση της τράπεζας στις 19 Ιανουαρίου του 2012, να εγκρίνει την αναδιάρθρωση δύο υφισταμένων δανείων της Demco του κ. Κοντομηνά, συνολικού ύψους 38,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr