Λυκούδης: Δεν θα μου πει κανείς που θα πηγαίνω

Λυκούδης: Δεν θα μου πει κανείς που θα πηγαίνω

Σύμφωνα  με πληροφορίες από την πλευρά της πλειοψηφίας επισημάνθηκε ότι δημιουργείται δυσμενής εικόνα για το κόμμα από το γεγονός ότι στελέχη συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μιας πρωτοβουλίας που έχει άλλο εκλογικό σχεδιασμό

Λυκούδης: Δεν θα μου πει κανείς που θα πηγαίνω
Το θέμα της παρουσίας στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς σε εκδηλώσεις της Κίνησης των 58 τέθηκε εκτενώς στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Σύμφωνα  με πληροφορίες από την πλευρά της πλειοψηφίας επισημάνθηκε ότι δημιουργείται δυσμενής εικόνα για το κόμμα από το γεγονός ότι στελέχη συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μιας πρωτοβουλίας που έχει άλλο εκλογικό σχεδιασμό. Άλλο η διαφωνία και άλλο μια εικόνα. Στην συνεδρίαση της επιτροπής ήταν παρών ο πρώην γραμματέας του κόμματος κ. Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της συνεργασίας με τους «58», ενώ εχθές βρέθηκε στο Περιστέρι στην πολιτική εκδήλωση όπου βασικό ομιλητής ήταν ο καθηγητής κ. Βούλγαρης.
Η συζήτηση για τους «58» ξεκίνησε μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε προς την πλειοψηφία από πλευράς των δύο ομάδων της μειοψηφίας σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και άλλα 5 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος με απερχόμενα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η κριτική επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι  δεν είχαν ενημερωθεί το σύνολο των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, πριν ή μετά, γι’ αυτή τη συνάντηση. Όσοι άσκησαν κριτική επ’ αυτού χαρακτήρισαν την παράλειψη αυτή ως  «κορυφαίο ζήτημα» λειτουργίας του κόμματος.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Μαργαρίτης εγκάλεσε, με τη σειρά του, μέλη της μειοψηφίας, τα οποία παρευρέθησαν στο Περιστέρι στην εκδήλωση των «58». Επειδή το θέμα αφορούσε προσωπικά τον κ. Λυκούδη αυτός ζήτησε το λόγο και επισήμανε πως πήγε ως ακροατής σε μια εκδήλωση και τόνισε «κανένας δεν θα μου πει μετά από σαράντα χρόνια στην Ανανεωτική Αριστερά αν μπορώ να κρίνω σε ποια πολιτική εκδήλωση θα συμμετέχω».
Κλείσιμο
Επίσης ο κ. Λυκούδης υπογράμμισε πως δεν προτίθεται να φύγει από τη Δημοκρατική Αριστερά λέγοντας «δεν διανοούμαι να εγκαταλείψω τη ΔΗΜΑΡ», αλλά «θέλω το κόμμα να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια που γίνεται».
 
Ο τρίτος πόλος και η συγκρότηση του κόμματος

Επιπλέον στην συνεδρίαση άνοιξε και το θέμα συγκρότησης του τρίτου πόλου στην Κεντροαριστερά, με πυρήνα τη Δημοκρατική Αριστερά. Σε ενημέρωση που έκανε ο κ. Κουβέλης είπε ότι οι συζητήσεις με κόμματα και φορείς βρίσκονται ακόμα σε προκατακτικό στάδιο και ότι χρειάζεται δουλειά και καταγραφή του προγραμματικού πλαισίου. Συμπλήρωσε πως την απόφαση για ότι γίνει με τον τρίτο πόλο θα την πάρει η Κεντρική Επιτροπή, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην εισήγησή του ο γραμματέας του κόμματος κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανέφερε  «τις προτεινόμενες αρχές οργάνωσης, τον τρόπο που θα προωθηθεί το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, τη διάρθρωση σε τομείς και επιτροπές, το χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και τα κυριότερα σημεία προγραμματισμού».

Συμφωνήθηκε επίσης στις ευρωεκλογές να συνδεθεί από τη Δημοκρατική Αριστερά «το ελληνικό ζήτημα με τις γενικότερες ευρωπαϊκές προοπτικές».
 
Σε ό,τι αφορά στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επισημάνθηκε πως «η Δημοκρατική Αριστερά θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, που θα αποτυπώνουν μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης