Αγκάθι ο Βουδούρης για ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας στηρίζει, οι νομαρχιακές διαφωνούν

Αγκάθι ο Βουδούρης για ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας στηρίζει, οι νομαρχιακές διαφωνούν

Η ηγεσία του κόμματος επιμένει να στηρίζει τον κ. Βουδούρη με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται ανυποχώρητος στην επιλογή αυτή


Αγκάθι ο Βουδούρης για ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας στηρίζει, οι νομαρχιακές διαφωνούν
Σε ολέθρια τείνει να εξελιχθεί η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον ανεξάρτητο βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, τον οποίο η ηγεσία επέβαλε ως υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Αργά το βράδυ της Δευτέρας ακόμη μία νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος, αυτή της Αρκαδίας απέρριψε την υποψηφιότητα, παρά τις ισχυρές πιέσεις από την Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα, με 9 ψήφους κατά και 4 λευκά (απουσίαζαν 4 μέλη) ζητά να επανεξεταστεί η υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη.

Κλείσιμο
Μία μέρα νωρίτερα συντριπτικά αρνητικό ήταν και το αποτέλεσμα της νομαρχιακής επιτροπής Μεσσηνία (25 κατά, 9 λευκά).

Κατά της υποψηφιότητας έχει ήδη ταχθεί με απόφαση καταπέλτη η νομαρχιακή επιτροπή Κορινθίας, η οποία ναι μεν διέψευσε ότι παραιτείται εξαιτίας του κ. Βουδούρη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναδιπλώνεται από την αρνητική της θέση.

Βαρύ είναι το κλίμα και στην Αργολίδα, όπου πολλές τοπικές είναι εναντίον, αλλά ακόμη δεν υπάρχει ολοκληρωτική αντίδραση, καθώς πολλά στελέχη εκτιμούν ότι ακύρωση της υποψηφιότητας θα προκαλέσει πλήγμα στην ηγεσία, ενώ ίδια κατάσταση είναι και στη Λακωνία.

Η ηγεσία του κόμματος πάντως επιμένει να στηρίζει τον κ. Βουδούρη με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται ανυποχώρητος στην επιλογή αυτή. Η Κουμουνδούρου φοβάται πλέον ότι διακυβεύονται δύο ζητήματα ευρύτερης σημασίας από την όποια διαλυτική εικόνα (και ήττα) υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο: Πρώτον η στρατηγική των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ προς την αριστερή πτέρυγα της σοσιαλδημοκρατίας και δεύτερον το ηγετικό προφίλ του ίδιου του κ. Τσίπρα, ο οποίος είχε άμεση εμπλοκή στη λήψη της απόφασης για στήριξη του κ. Βουδούρη, αλλά και του Θόδωρου Καρυπίδη.

Ωστόσο μετά τις αποφάσεις των νομαρχιακών η αριστερή πτέρυγα του κόμματος, υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και μέρος της πλειοψηφικής ομάδας, αναμένεται να θέσουν στην πολιτική γραμματεία το θέμα της υποψηφιότητας Βουδούρη, ακόμη και να ζητήσουν σύγκληση της κεντρικής επιτροπής για να επανεξετάσει το θέμα.

Θεωρείται βέβαιο ότι εάν η υπόθεση φτάσει ξανά στην ΚΕ του κόμματος και υπάρξει ψηφοφορία μόνο για τον κ. Βουδούρη -σε αντίθεση με την ψηφοφορία πακέτο, που περιλάμβανε όλες τις υποψηφιότητες για τις περιφέρειες στη συνεδρίαση που έλαβε την απόφαση προ δεκαημέρου-, τότε η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου βουλευτή θα ακυρωθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης