Ο Κουβέλης κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με Κοππά, Μαλέλη, Καστανίδη, Μάινα

Ο Κουβέλης κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με Κοππά, Μαλέλη, Καστανίδη, Μάινα

Το όνομα του τρίτου πόλου που συγκροτείται είναι «Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία» - Δείτε αναλυτικά ποιοι συνυπογράφουν

Ο Κουβέλης κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με Κοππά, Μαλέλη, Καστανίδη, Μάινα
Συγκροτήθηκε και τυπικά πλέον ο »τρίτος πόλος» στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο οποίος θα έχει βασικό πυρήνα τη Δημοκρατική Αριστερά. Μετά από περίπου τέσσερις μήνες διαβουλεύσεις με προσωπικότητες και Κινήσεις ο κ. Φώτης Κουβέλης κατέληξε σε ένα κείμενο που υπογράφουν 101 προσωπικότητες από την πολιτική, την εκπαίδευση και της τέχνες. Η Δημοκρατική Αριστερά θα συμμετέχει στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο "ΔΗΜΑΡ Προοδευτική Συνεργασία". 

Ανάμεσα σε αυτούς που υπογράφουν την διακήρυξη ειναι: Βασίλης Βασιλικός, Γίαννης Αμοιρίδης, Διαγόρας Χρονόπουλος, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Αρμένης, Αντώνης Μανιτάκης, Μαριλένα Κοππά, Φίλιππος Γράψας, Σταμάτης Μαλέλης, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Παναγιώτης Παναγιώτου κ.α. 

Κλείσιμο
Τα βασικά στοιχεία της διακήρυξης είναι: η νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές που θα μειώνει το δημόσιο χρέος, η επίτευξη ισότιμης σχέσης με τους εταίρους, η ανάταξη της πραγματικής οικονομίας, η αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος, η αυτονομία της πολιτικής έναντι των οικονομικών συμφερόντων και η αναδιάρθρωση του διοικητικού συστήματος.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης την Τετάρτη συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Απασχόλησης κ. Λάζλο Άντορ και την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων κα Μαρία Δαμανάκη. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Άντορ ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως συζήτησε μαζί του το θέμα της ανεργίας, με τον οποίο συμφώνησε πως για την αντιμετώπισή του χρειάζεται αλλαγή του δημοσιονομικού προγράμματος και την εγκατάλειψη της πολιτικής λιτότητας. «Όλα αυτά έχουν σχέση με μια συνολικότερη αντιμετώπιση του ελληνικού δημοσίου χρέους, το οποίο πρέπει να αναδιαρθρωθεί και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναδιαρθρωθεί. Με την απομείωσή του, τη χρονική επιμήκυνση, τα χαμηλότερα επιτόκια και, γιατί όχι, και με τη μεταφορά μέρους του χρέους με τη μορφή ευρωομολόγων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», είπε ο κ. Κουβέλης. 

Μετά τη συνάντηση με την κα Δαμανάκη ο κ. Κουβέλης είπε πως αν υλοποιηθεί η πρόταση για την λεγόμενη μπλε ανάπτυξη θα υπάρχει σημαντικό όφελος για την Ελλάδα.


Διαβάστε ολόκληρη τη διακήρυξη εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης