Σαμαράς για Ουκρανία: Με διάλογο να αποκλιμακωθεί η ένταση

Σαμαράς για Ουκρανία: Με διάλογο να αποκλιμακωθεί η ένταση

Κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη να αποφευχθούν κινήσεις, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένοπλη ένταση

Σαμαράς για Ουκρανία: Με διάλογο να αποκλιμακωθεί η ένταση
Την ανάγκη να αποφευχθούν κινήσεις, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένοπλη ένταση, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την Ουκρανία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς ζήτησε επίσης πλήρη και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή.

Κλείσιμο
Αναφέρθηκε επίσης στις ιστορικές σχέσεις που συνδέουν την Ελλάδα με την Ουκρανία, καθώς και στον ελληνισμό της Μαριούπολης.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη η Ευρώπη να αποδείξει το διαμεσολαβητικό της ρόλο στην ουκρανική κρίση.

Προσερχόμενος στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ουκρανία, ο πρωθυπουργός είπε ότι η ΕΕ έχει μία κρίση να διαχειριστεί και πως η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει το διαμεσολαβητικό της ρόλο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είπε ότι η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση της Ουκρανίας για να μπορέσει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις και στη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον κ. Ολάντ, η ΕΕ πρέπει να ασκήσει πιέσεις προς τη Ρωσία προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης, οι οποίες ενδεχομένως να φτάσουν μέχρι την επιβολή κυρώσεων.

Όπως είπε, είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, ώστε η Ουκρανία να ορίζει η ίδια την τύχη της.

«Η ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσει από κοινού προκειμένου να είναι αποτελεσματική», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης