Κουβέλης και Σουλτς συμφώνησαν για το αδιέξοδο των πολιτικών λιτότητας

Κουβέλης και Σουλτς συμφώνησαν για το αδιέξοδο των πολιτικών λιτότητας

Εχθές ο κ. Κουβέλης συμμετείχε στο φόρουμ για την «προοδευτική οικονομία» που διοργάνωσε η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Αναμένεται νέα συνάντηση των δύο αντρών στην Αθήνα, με αφορμή τη συμμετοχή του στην συνδιάσκεψη της «Ελιάς»

Κουβέλης και Σουλτς συμφώνησαν για το αδιέξοδο των πολιτικών λιτότητας
Την πρόθεσή του να αντιμετωπίσει ισότιμα τα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητά του για τη προεδρία της ΕΕ εξέφρασε ο κ. Μάρτι Σουλτς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Κουβέλη οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν «τις επόμενες ημέρες» εκ νέου. Έτσι κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούν ξανά κατά την επίσκεψη του κ. Σουλτς στην Αθήνα την Κυριακή, με αφορμή τη συμμετοχή του στην συνδιάσκεψη της «Ελιάς».

Κλείσιμο
Ο κ. Κουβέλης έχει αποφασίσει να ενταχθούν όσοι εκλεγούν ευρωβουλευτές με τον συνδυασμό συνεργασίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών – Δημοκρατών. Ως εκ τούτου το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα στηρίξει την προεκλογική προσπάθεια της Δημοκρατικής Αριστεράς – πέραν του ΠΑΣΟΚ – όπως θα συμβεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εχθές ο κ. Κουβέλης συμμετείχε στο φόρουμ για την «προοδευτική οικονομία» που διοργάνωσε η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Κουβέλης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί τόσο με τον κ. Σουλτς, όσο και με τον κ. Σβόμποντα.  Μετά το τέλος των συναντήσεών του ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του πως είχε την ευκαιρία να συζητήσει στη διάρκεια του φόρουμ «για όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και για την ανάγκη αλλαγής  των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Συγκεκριμένα για την συνάντηση που είχε με τον κ. Σουλτς ανέφερε πως «υπήρξε ειδική συζήτηση για την ανάγκη αναπροσανατολισμού της ευρωπαϊκής πολιτικής  που αφορά στο Νότο και την Ελλάδα και για το μείζον ζήτημα της κοινωνικής συνοχής».

Μαζί με τον κ. Κουβέλη συμμετείχαν στο φόρουμ η ευρωβουλευτής κυρία  Μαριλένα Κοππά, ο πρώην υφυπουργός κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ κ. Χρήστος Μαχαίρας
 
Επιπλέον η Δημοκρατική Αριστερά θα διοργανώσει τη Δευτέρα πολιτική εκδήλωση του πολιτικού μετώπου που έχει συγκροτήσει εν όψει των ευρωεκλογών. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, ενώ θα μιλήσουν και οι κ.κ. Χάρης Καστανίδης πρώην υπουργός, Στέφανος Μανίκας, πρώην υπουργός, Γιάννης Τσαμουργκέλης, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τάκης Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Βασίλης Κόλλιας, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Βοιωτίας και κυρία Μαριλένα Κοππά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης