Φόβοι πως η διασπασμένη ελληνική κεντροαριστερά θα κοστίσει στον Σουλτς την πρωτιά σε έδρες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκείται ακόμα και πίεση από την ευρώομάδα των σοσιαλιστών για να υπάρξει συναινετική λύση ώστε η Ελλάδα να μην κοστίσει την εκλογή Σουλτς στην προεδρία

Έντονη κινητικότητα και προβληματισμό προκαλεί στις τάξεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου η διαφαινόμενη πολυδιάσπαση των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Συμφωνα με πηγές του protothema.gr στο Στρασβουργο, οι νέες αχαρτογραφητες δυνάμεις όπως «το Ποτάμι» αλλά και η ΔΗΜΑΡ που προς το παρόν δεν ξεκαθαρίζει αν θα συμπράξει με τους Σοσιαλιςτες, δημιουργούν τριγμούς δεδομένης της ισορροπίας... τρόμου στη μάχη για την προεδρία μετά του κέντροδεξιού Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του σοσιαλιστη Μαρτιν Σουλτς. Η οριακή διάφορα των δυο και η διάσπαση του κεντροαριστερου χώρου στην πατρίδα μας δεδομένης της διαφορας ακόμα και τριων με πέντε εδρών που αναμένεται να διαμορφωθει μεταξύ Λαϊκού κόμματος και Σοσιαλιστων, δημιουργούν εκ νέου... βαρύ κλίμα για την Ελλάδα όπως αναφέρουν πηγές. 

Οι ίδιες πηγές μιλάνε ακόμα και για πίεση από την ευρώομάδα των σοσιαλιστών να υπάρξει συναινετική λύση ώστε η Ελλάδα να μην κοστίσει την εκλογή του κ. Σουλτς στην προεδρία κι άλλη μια ιστορική ήττα στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr