ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικοί τριγμοί με αφορμή την άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικοί τριγμοί με αφορμή την άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ

Σαφείς ενστάσεις από τον Μ. Γλέζο που επιμένει ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικά επιχειρήματα και τη Ζ. Κωνσταντοπούλου η οποία μεταξύ άλλων προβάλλει ισχυρά νομικά επιχειρήματα - Αντίθετοι και οι Αλ. Μητρόπουλος, Π. Κουρουμπλής και Γ. Μιχελογιαννάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικοί τριγμοί με αφορμή την άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ
Τις εσωκομματικές παραφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επαναφέρει στην επιφάνεια το ζήτημα της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν προφυλακιστεί αλλά οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση ζητούν την άδεια της Βουλής προκειμένου να τους ασκήσουν διώξεις για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Υπο αυτά τα δεδομένα, η ηγεσία του κόμματος συγκαλεί σήμερα (12:00) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να εξεταστεί η στάση που θα τηρηθεί ενόψει της ψηφοφορίας η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια.

Κλείσιμο
Κυρίως, θα επιχειρήσει να περιορίσει τις ισχυρές πολιτικές και νομικές ενστάσεις που εκφράζουν αρκετοί βουλευτές - οι οποίες και αποτελούν προάγγελο διαφοροποίησης από την κεντρική γραμμή του κόμματος - γνωρίζοντας ότι τυχόν παραφωνία στο συγκεκριμένο κρίσιμο ζήτημα θα μεταφέρει λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία και θα αποτελέσει λαβή σκληρής κριτικής από την συγκυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι σαφείς ενστάσεις έχει εκφράσει ο κ. Μανώλης Γλέζος επιμένοντας ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικά επιχειρήματα και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μεταξύ άλλων προβάλλει ισχυρά νομικά επιχειρήματα. Πέραν αυτών βουλευτές όπως οι κ.κ. Αλέξης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιάννης Μιχελογιαννάκης έχουν ξεκαθαρίσει ότι αντιτίθενται στο να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό μόρφωμα.

Επιπροσθέτως, υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νίκος Βούτσης είχε καταγγείλει πολιτικές μεθοδεύσεις πίσω από τις διώξεις των μελών της ΧΑ ενώ και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για διώξεις και προφυλακίσεις που εξυπηρετούν κοινοβουλευτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης καθώς μειώνεται η σχετική πλειοψηφία του Σώματος.

Επιστολή Επιτροπής Δεοντολογίας στον εισαγγελέα Κορυδαλλού

Εκτός όμως των εννέα βουλευτών για τους οποίους οι ανακρίτριες ζητούν άρση ασυλίας (Μ. Αρβανίτη, Δ. Κουκούτση, Κ. Μπαραμπαρούση, Ε. Ζαρούλια, Α. Γρέγος, Π Ζησιμόπουλο, Χ. Αλεξόπουλο, Ν Κούζηλο και Α Ματθαιόπουλο) προκειμένου να τους ασκήσουν δίωξη για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εκληματικής οργάνωσης, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής καλείται να βρεί τρόπο αντιμετώπισης των αντίστοιχων αιτημάτων που αφορούν  τους προφυλακισμένους.

Ειδικότερα, η δικογραφία αφορά και τους κ.κ. Ν. Μιχαλολιάκο, Χ. Παππά, Γ. Λαγό, Στ. Μπούκουρα, Π. Ηλιόπουλο και Γιώργο Γερμενή για τα αδικήματα οπλοκατοχής και αρχαιοκαπηλίας. Σύμφωνα όμως με τον Κανονισμό της Βουλής η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής πρέπει να γίνει μετά από ακρόαση των υπο έρευνα βουλευτών. Υπο αυτά τα δεδομένα, τα μέλη της επιτροπής εξουσιοδότησαν τον κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη να στείλει επιστολή στον εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού ώστε αυτός να χορηγήσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χ. Α και να παραστούν στην συνεδρίαση. Σε περίπτωση που η άδεια δεν δοθεί – που είναι και το πιθανότερο – τα μέλη της Επιτροπής θα μεταβούν στις φυλακές προκειμένου να ακροαστούν τους βουλευτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης