Κύπρος: Αυτό είναι το νέο υπουργικό συμβούλιο

Δεν είναι κομματικά στελέχη οι νέοι υπουργοί που αντικαθιστούν τους παραιτηθέντες βουλευτές του ΔΗΚΟ σε υπουργικές θέσεις

Εκτός κυβερνητικού σχήματος τέθηκαν οριστικά οι τρεις από τους τέσσερις υπουργούς που προέρχονταν από το ΔΗΚΟ.

Ο κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε πως καθήκοντα υπουργού Άμυνας αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος. Ο κ. Μητσόπουλος διαδέχεται τον Φώτη Φωτίου. Υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο κ. Φίλιππος Πατσαλής σε αντικατάσταση του κ. Πέτρου Πετρίδη. Υπουργός Παιδείας αναλαμβάνει ο Κώστας Καδής προς αντικατάσταση του κ. Κυριάκου Κενεβέζου. Ο κ. Καδής υπήρξε υπουργός Υγείας και στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου. Τη θέση του κ. Μητσόπουλου που μετακινήθηκε από το υπουργείο Συγκοινωνιών αναλαμβάνει ο οικονομολόγος Μάριος Δημητριάδης.

Όλοι οι άλλοι υπουργοί παραμένουν στις θέσεις τους. Μεταξύ αυτών και ο κ. Γ. Λακκοτρύπης ο οποίος αν και προέρχεται από το ΔΗΚΟ, παραμένει στο υπουργείο Ενέργειας.

Τέλος, να σημειωθεί πως κανένας από τους νέους υπουργούς δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα. Ωστόσο, ο Κώστας Καδής και ο Μάριος Δημητριάδης φέρονται προσκείμενοι στο ΔΗΚΟ του οποίου όμως δεν είναι μέλη. Ο Φίλιππος Πατσαλής πρόσκειται στον ΔΗΣΥ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr