Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να συνεργαστούν τα εμπλεκόμενα μέρη για επίλυση του Κυπριακού

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να συνεργαστούν τα εμπλεκόμενα μέρη για επίλυση του Κυπριακού

«Συνεχίζουμε να προτρέπουμε όλα τα μέρη να δράξουν αυτή την ιστορική ευκαιρία και να σημειώσουν πραγματική και ουσιαστική πρόοδο στην κατεύθυνση της επανένωσης της νήσου», ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να συνεργαστούν τα εμπλεκόμενα μέρη για επίλυση του Κυπριακού
Εκπρόσωπος του State Department κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό να καταβάλλουν προσπάθειες για να σημειωθεί πρόοδος για επίλυση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο εκπρόσωπος του Αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών σχολιάζοντας τη συνάντηση που είχε ο λεγόμενος "υπουργός εξωτερικών" του ψευδοκράτους  Οζντίλ Ναμί με τον υφυπουργό εξωτερικών Ουίλιαμ Μπερνς ανέφερε πως συζητήθηκε η τουρκοκυπριακή άποψη για το κυπριακό. Η συνάντηση, σημείωσε, «είναι μέρος των περιοδικών διαβουλεύσεων των επαφών του υπουργείου Εξωτερικών με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις συνομιλίες του Κυπριακού».

Κλείσιμο
«Οι ΗΠΑ» σημείωσε «επαναβεβαιώνουν στην πλήρη τους υποστήριξη προς την κυπριακής ηγεσίας διαδικασία, υπό την αιγίδα της αποστολής των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, για επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης. Συνεχίζουμε να προτρέπουμε όλα τα μέρη να δράξουν αυτή την ιστορική ευκαιρία και να σημειώσουν πραγματική και ουσιαστική πρόοδο στην κατεύθυνση της επανένωσης της νήσου, σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης