Στενός συνεργάτης της Μέρκελ: «Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα»

Στενός συνεργάτης της Μέρκελ: «Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα»

Ο Manfred Weber, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στάθηκε στην πολύ καλή δουλειά που κάνει η παρούσα κυβέρνηση και τόνισε ότι «υπάρχει μία συνολική ευρωπαϊκή ευθύνη για να επιλυθεί η κρίση»

Στενός συνεργάτης της Μέρκελ: «Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα»
Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους, ώστε να στηρίξουν και να προσφέρουν την απαιτούμενη βοήθεια στην Ελλάδα, έστειλε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στενός συνεργάτης της Μέρκελ, Manfred Weber.

O Weber, ο οποίος εκπροσωπεί την γερμανική Χριστιανοκοινωνική Ένωση στο Ευρωκοινοβούλιο ανέφερε σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βοήθησει όποιον έχει ανάγκη, όπως η Κύπρος, αλλά θα πρέπει να στραφεί κυρίως στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
«Όποιος βλέπει την Ελλάδα καταλαβαίνει πως υπάρχει μία μεγάλη κρίση κι όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν πως αυτή είναι μία από τις επερχόμενες προκλήσεις όχι μόνον για την Ελλάδα» λέει και προσθέτει: «Υπάρχει μία μεγάλη ευθύνη όσον αφορά την Αθήνα, όλοι το γνωρίζουν, αλλά πιστεύω πως η παρούσα κυβέρνηση κάνει μία πολύ καλή δουλειά. Όμως τώρα υπάρχει μία συνολική ευρωπαϊκή ευθύνη για να επιλυθεί η κρίση και να ληφθούν αποφάσεις για την κρίση».

Ο στενός συνεργάτης της Merkel τόνισε ότι: «Για την επόμενη 5ετία η μεγαλύτερη πρόκληση κι η προμετωπίδα των προτάσεων του Λαϊκού Κόμματος είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην ΕΕ και υπάρχει μια ευθύνη 100% στις εθνικές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τα αναγκαία βήματα, να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, να άρουν τα εμπόδια που δημιουργεί η γραφειοκρατία κ.λπ. και να ενεργοποιήσουμε την οικονομία».

Αναφερόμενος στην κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών ο Weber σημειώνει: «Δεν έχουν σημασία οι εθνικές ευθύνες, διότι στη Γερμανία οι Σοσιαλιστές έχουν διαφορετική προσέγγιση, απ΄ότι έχουν οι Φιλελεύθεροι. Στην Ιταλία έχουμε την προσέγγιση των Σοσιαλιστών και των Συντηρητικών, το ίδιο ισχύει και σ΄όλη την Ευρώπη. Όλοι θα πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα έχουμε σοσιαλιστική, ή χριστιανοδημοκρατική ηγεσία στην Ευρώπη. Και με πλήρη ειλικρίνεια έχω να πω ότι η ιστορία μας έχει αποδείξει πως ιδίως σε εκείνα τα κράτη που είχαν σοσιαλιστική κυβέρνηση υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, υπάρχει κρίση. Συνεπώς, εγώ υποστηρίζω κάθε στιβαρή εθνική προσέγγιση, υποστηρίζω την πολιτική προσέγγιση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ότι είναι ο κόσμος αυτός που πρέπει ν΄αποφασίσει. Μιλώντας ειλικρινά και άμεσα, πιστεύω ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να αποφασίζεται στο Βερολίνο, αλλά το μέλλον της θα πρέπει να αποφασίζεται από τους ψηφοφόρους και στις ευρωπαϊκές εκλογές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης