ΠΑΣΟΚ: «Αντάρτικο» από τους Κασσή και Μωραΐτη για το γάλα

ΠΑΣΟΚ: «Αντάρτικο» από τους Κασσή και Μωραΐτη για το γάλα

Ο κ. Μωραΐτης χαρακτήρισε την διαπραγμάτευση εικονική, ενώ και ο κ. Κασσής ήταν κάθετος - Δεν άφησε περιθώρια για ελιγμούς ο γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος κ. Δημήτρης Καρύδης

ΠΑΣΟΚ: «Αντάρτικο» από τους Κασσή και Μωραΐτη για το γάλα
Μπροστά στο ενδεχόμενο καταψήφισης της ρύθμισης που θα αφορά τις αλλαγές στο γάλα βρίσκεται η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις δύο, τουλάχιστον, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, των κκ Μωραΐτη και Κασσή. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε συνεδρίασή της τις προηγούμενες ημέρες είχε ταχθεί κατά οποιασδήποτε αλλαγής στο καθεστώς που διέπει το εμπόριο γάλακτος. Σε αυτό αναφέρθηκε την Τετάρτη το πρωί σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μίλησε για «κόκκινες γραμμές». Είπε συγκεκριμένα πως «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετείχε διαρκώς στην προετοιμασία των θέσεων. Έθεσε όρια, διαμόρφωσε το πλαίσιο».

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Θάνος Μωραΐτης άφησε  να εννοηθεί πως δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τη σχετική ρύθμιση. Χαρακτήρισε την διαπραγμάτευση εικονική και τα αποτελέσματα προαποφασισμένα. Επιχειρηματολογώντας είπε πως «δεν κλήθηκε ποτέ σε σχετική σύσκεψη ή διαπραγμάτευση ο αρμόδιος υπουργούς αγροτικής ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης,  ο οποίος είχε εκφράσει ξεκάθαρες αντιρρήσεις στηριζόμενος σε ισχυρά επιστημονικά και όχι μόνο επιχειρήματα».

Κλείσιμο
Ο κ. Μωραΐτης προέβη σε καταγγελίες σε σχέση με τον χειρισμό του θέματος υπογραμμίζοντας: «Έχω πλήρη γνώση ότι κυβερνητικοί παράγοντες ήταν πρόθυμοι να υιοθετήσουν και τις προτάσεις του ΟΟΣΑ που θα «εκτελούσαν» τα brands της χώρας όπως το λάδι και το γιαούρτι αλλά και το βάφτισμα του πρατηρίων άρτου σε φούρνους. Αυτά δεν πέρασαν χάρη στη στάση του ΠΑΣΟΚ».

Σε παρόμοιο κλίμα ο βουλευτής κ. Κασσής ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση, όπως και αν κατατεθεί στη Βουλή. Σε δηλώσεις του στο Βήμα FM είπε:  

«Δεν θεωρώ ότι η τιμή του γάλακτος στον καταναλωτή, έχει να κάνει με την αύξηση των ημερών κατανάλωσης. Άλλες είναι οι συνθήκες και άλλες οι προτεραιότητες που πρέπει να δει το αρμόδιο υπουργείο για να διαμορφώσει άλλες τιμές στον καταναλωτή. Δεν την ψηφίζω τη ρύθμιση. Γιατί να την ψηφίσω;» δήλωσε.

Πάντως ο γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος κ. Δημήτρης Καρύδης δεν άφησε πολλά περιθώρια ελιγμών. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ είπε πως όποια αλλαγή μπορεί να γίνει θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας:

«Ορισμένες ιδέες μπορεί να έρθουν από τους βουλευτές, από τις περιοχές αυτές που μπορεί να προστατεύσουν ακόμη περισσότερο –πάντα στο πλαίσιο της συμφωνίας – την ελληνική κτηνοτροφία και τους έλληνες παραγωγούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης