Αισιοδοξία από το ΠΑΣΟΚ για αλλαγές στο γάλα

Αισιοδοξία από το ΠΑΣΟΚ για αλλαγές στο γάλα

Πιστεύουν πως θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στις ρυθμίσεις για τη διατηρησιμότητα του γάλακτος και την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών

Αισιοδοξία από το ΠΑΣΟΚ για αλλαγές στο γάλα
Αισιοδοξία για κατάλληλες διορθώσεις που θα άρουν τις ισχυρές αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης για τις ρυθμίσεις του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου εκφράζονται από το ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη της ΚΟ της Χαριλάου Τρικούπη μιλώντας στο protothema.gr
Κλείσιμο
επισημαίνουν ότι οι πιέσεις που ασκούν στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα πιάσουν τόπο και θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στις ρυθμίσεις για την διατηρησιμότητα του γάλακτος και την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.

Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι η τελική μορφή της ρύθμισης – όπως δηλαδή θα εισαχθεί την Κυριακή στην ολομέλεια – θα προβλέπει γάλα ημέρας – μιας ή δύο ημερών – και παστερίωσης έως 7 ημέρες αντί 11!

Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν ότι θα ικανοποιηθεί το σύνολο των βουλευτών που σήμερα εκφράζουν ισχυρές διαφωνίες και ξεκαθαρίζουν ότι θα καταψηφίσουν.

Αναφορικά δε με τα φαρμακεία σημειώνουν ότι δε θα καταργηθούν τα πληθυσμιακά κριτήρια, πως θα υπάρχει περιορισμός ως προς τα ελάχιστα τ.μ. αλλά και τον αριθμό των καταστημάτων που μπορεί να λειτουργεί ένας φαρμακοποιός (εως 4) και πως για δεν θα υπάρχουν ράφια με φάρμακα σε super market αλλά θα δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας ξεχωριστού καταστήματος εντός πολυκαταστημάτων ή super – market με ξεχωριστή είσοδο.

Πέραν αυτών, να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε χθες με τους εκπροσώπους του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να ενημερωθούν για τις διατάξεις που θα αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο δίνει έμφαση στην ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank καθώς επίσης θα προβλέπει στήριξη ακόμα και για τις συστημικές σε περίπτωση που την χρειαστούν.

Σήμερα, θα υπάρξει ενημέρωση από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη για τις διατάξεις που αφορούν φορολογικές διορθώσεις ενώ αναμένεται συνάντηση και με αντιπροσωπεία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όλα σε 3 άρθρα με διαδικασίες εξπρές

Να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο έχει χωριστεί σε τρεις μεγάλες κατηγορίες που αποτελούν 3 ξεχωριστά άρθρα. Το πρώτο θα περιλαμβάνει όλη την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, μεταξύ της οποίας οι ρυθμίσεις για το γάλα, τα φαρμακεία, τα ταξί και τις ΑΠΕ. Το δεύτερο τα φορολογικά και το τελευταίο τις τράπεζες. Οι βουλευτές δεν θα μπορουν να καταψηφίσουν επιμέρους ρυθμίσεις. Αν για παράδειγμα κάποιος διαφωνεί με τις αλλαγές στην διάθεση του γάλατος θα πρέπει να καταψηφίσει το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει το πρώτο άρθρο.

Η ψηφοφορία θα γίνει επι των παρόντων βουλευτών. Πολιτικά, η κυβέρνηση επιθυμεί την στήριξή του και από τους 153 που διαθέτει. Τυπικά και με δεδομένο ότι θα λείπουν οι 6 προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ το νομοσχέδιο μπορεί να περάσει με 148 θετικές ψήφους.

Οι εως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσημη κατάθεσή του στην βουλή θα γίνει την Παρασκευή με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό σημαίνει ότι το Σάββατο θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και την Κυριακή θα συζητηθεί σε μια συνεδρίαση που μπορεί να διαρκέσει εως 10 ώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης