Σκορδάς: Δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι στο νομοσχέδιο για το γάλα

Σκορδάς: Δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι στο νομοσχέδιο για το γάλα

Απέδωσε τις αντιδράσεις στο φόβο στο καινούργιο, κάνοντας λόγο για «κλασική αιτία των συμπεριφορών κάποιων όταν συζητάμε αλλαγή στο καθεστώς»

Σκορδάς: Δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι στο νομοσχέδιο για το γάλα
«Δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά στο νομοσχέδιο Θα οριστικοποιηθεί σήμερα και θα κατατεθεί στη Βουλή αύριο το πρωί το αργότερο» τόνισε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, εξηγώντας ότι με τις πέντε ημέρες διάρκεια ζωής περιορίζεται όχι μόνο η εγχώρια ζήτηση για αγελαδινό γάλα, που υπερβαίνει 1,3 εκατ. τόνους ετησίως, αλλά και οι ελληνικές εξαγωγές.

«Ο κλάδος έχει απολέσει τα 2/3 των απασχολούμενων από 8.5000 στους 3.500 κτηνοτρόφους, και έχουμε το τρίτο ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη. Αν τα πράγματα ήταν καλά κανείς δεν θα συζήταγε αλλαγές» είπε στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «τo 2015 τελειώνουν οι ποσοστώσεις στο γάλα, εξαιτίας της συρρίκνωσης δεν καλύπτουμε ούτε τα 2/3. Το δικαίωμα παραγωγής μας είναι σχεδόν 900.000 τόνοι και παράγουμε 600.000. Έχουμε περιθώριο για ακόμη 300.000 τόνους» υπογράμμισε. 

Κλείσιμο
Ο ίδιος απέδωσε τις αντιδράσεις στο φόβο στο καινούργιο, κάνοντας λόγο για «κλασική αιτία των συμπεριφορών κάποιων όταν συζητάμε αλλαγή στο καθεστώς». 

«Συρρικνώνουμε την ελληνική κτηνοτροφία με τους σημερινούς περιορισμούς. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα στην αντίληψή μας αν θέλουμε να γίνουμε μια χώρα παραγωγής από μια χώρα κατανάλωσης» συνέχισε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης