Τι λέει το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Τι λέει το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας - Ο γγ της κυβέρνησης μεταφέρει στον χρυσαυγίτη βουλευτή πώς αντέδρασε ο πρωθυπουργός όταν έμαθε ότι δεν προφυλακίστηκαν Παναγιώταρος, Μίχος και Κασιδιάρης - Βαρύτατοι υπαινιγμοί Μπαλτάκου εναντίον Σαμαρά, Αθανασίου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Τι λέει το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη
Την παραίτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκου, προκάλεσε το βίντεο που εμφανίζει αποσπάσματα από συνομιλία που είχε ο ίδιος με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τις προφυλακίσεις των στελεχών της.

Τα αποσπάσματα του οπτικοακουστικού υλικού που δόθηκαν από τη ΧΑ φαίνεται πως έχουν ληφθεί στο γραφείο του κ. Μπαλτάκου, στον πρώτο όροφο της Βουλής, από κρυφή κάμερα που είχε ο βουλευτής μαζί του.

Από πληροφορίες και των δύο πλευρών προκύπτει ότι η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την προφυλάκιση των Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Γ. Λαγού.

Το γεγονός, όμως, που προκαλεί προβληματισμό και ορισμένα ερωτηματικά, είναι γιατί ο κ. Κασιδιάρης επέλεξε να δημοσιοποιήσει το «ντοκουμέντο» έξι μήνες μετά την προφυλάκιση του αρχηγού του και των υπόλοιπων «συναγωνιστών» του.

Επίσης, προβληματισμό δημιουργεί η ευκολία, με την οποία ο κ. Μπαλτάκος συνομιλεί με τον κ. Κασιδιάρη για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα.
Κλείσιμο

Σε κάθε περίπτωση, στο μαγνητοσκοπημένο υλικό ο κ. Μπαλτάκος περιγράφει στον χρυσαυγίτη βουλευτή πώς αντέδρασε ο πρωθυπουργός, ο οποίος την ημέρα εκείνη βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όταν πληροφορήθηκε ότι δεν προφυλακίστηκαν οι βουλευτές της ΧΑ Μίχος, Παναγιώταρος και Κασιδιάρης.

«ΣΟΚ και δέος! Χαμός έγινε, της που..νας» λέει ο κ. Μπαλτάκος, αν και στη συνέχεια σημειώνει ότι δεν πήρε τον ίδιο τηλέφωνο ο πρωθυπουργός ούτε «θα μου έλεγε εμένα γι' αυτά τα πράγματα». Υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός κάλεσε τους κ.κ. Χ. Αθανασίου και Ν. Δένδια «και τους γαμ.. τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «Με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά, ξεφτιλίστηκα!». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη ημέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι «τελείωσε, τους έδεσα, γεια σας!» και την άλλη μέρα βγαίνατε εσείς».

Στο ερώτημα του κ. Κασιδιάρη: «τι έγινε με τους ανακριτές; Γιατί γυρίσανε κωλοτούμπα; Αφήσανε εμάς και μετά πήρανε τους άλλους;», υποστήριξε: «Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία… και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «ε, τι θα κάνει ο ανακριτής». Ο ανακριτής όμως δεν είχε κανένα στοιχείο! Κανένα!».

Ασυγκράτητος, ο κ. Μπαλτάκος ισχυρίζεται ότι οι προφυλακίσεις των υπόλοιπων έγιναν μετά από παρέμβαση στη Δικαιοσύνη των κ.κ. Δένδια και Αθανασίου. Ξεκαθαρίζει όμως ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε σχέση με όλα αυτά.



Διαβάστε τον απομαγνητοφωνημένο διάλογο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη:














Πάντως, να σημειωθεί ότι η διαδικασία στη Βουλή επί των αιτήσεων άρσης ασυλίας συνεχίζεται κανονικά με την σχετική ψηφοφορία, καθώς το σύνολο σχεδόν των κομμάτων -πλην ΧΑ και ΑΝΕΛ- εξήγησαν ότι η Βουλή δεν κρίνει αν είναι κάποιος αθώος ή όχι και πως δεν μπορεί να λειτουργεί ως δικαστήριο.

Από την άλλη, ο κ. Πάνος Καμμένος είπε ότι πρέπει να διακοπεί η συνεδρίαση, να μοιραστεί το οπτικοακουστικό υλικό, να διερευνηθεί εάν είναι γνήσιο και μετά να ληφθούν οι αποφάσεις.

Επιπροσθέτως, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε πως «εμείς πιστεύουμε ότι σε εφαρμογή ΚτΒ και Συντάγματος, αυτό που κρίνεται είναι αν θα επιτρέψουμε, αίροντας την ασυλία των βουλευτών, στη Δικαιοσύνη να ερευνήσει κάποιες κατηγορίες. Δεν είμαστε δικαστήριο και δεν πρέπει να γίνουμε. Δεν αποφασίζουμε αν είναι αθώοι ή όχι».

Πρόσθεσε όμως ότι «όσα καταγγέλθηκαν, δεν γνωρίζουμε αν είναι αλήθεια. Εύχομαι και ελπίζω να μην είναι αλήθεια. Αν είναι όμως ανεξάρτητα από τη μέθοδο με την οποία αυτά τα στοιχεία προέκυψαν συνιστούν σοβαρό πολιτικό, ηθικό, δημοκρατικό θέμα. Επιφυλασσόμαστε να ενημερωθούμε και αξιολογήσουμε. Αν είναι αληθές, εγείρεται θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί και η Βουλή».

Η κυρία Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ) άφησε να εννοηθεί ότι το όποιο υλικό είναι προϊόν «κοπτοραπτικής», ενώ ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο Κανονισμός της Βουλής και επισήμανε ότι «τα βαρύτατα που κατατέθηκαν, διαψεύστηκαν ήδη από τον κ. Αθανασίου».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος πραγματοποίησε παρέμβαση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Είπε συγκεκριμένα: «Η πορεία μου ήταν πάντοτε καθαρή και δεν έχω κάνει την παραμικρή παρέμβαση. Αν ήθελα να κάνω παρέμβαση, θα έκανα στους ανακριτές, που τους γνωρίζω».

Εξήγησε ότι ζήτησε πληροφόρηση κατά την πρώτη ημέρα που δεν κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος, σημειώνοντας: «Ζήτησα να μάθω σε ποιο στάδιο είναι η υπόθεση. Δεν έγινε καμία παρέμβαση. Άλλο παρέμβαση και άλλο η ενημέρωση. Είναι δικό τους θέμα αν θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις».

Επισήμανε τέλος πως «η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να αποτελεί κράτος δικαίου και να χρησιμοποιεί τα όπλα της Δημοκρατίας και όχι αυτά που χρησιμοποιούν όσοι την επιβουλεύονται».



Αρση ασυλίας Μπαρμπαρούση, Ζησιμόπουλου και Αλεξόπουλου


Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Πολύβιου Ζησιμόπουλου και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που ανεξαρτητοποιήθηκε, οι οποίοι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι κύριοι Μπαρμπαρούσης και Αλεξόπουλος επέλεξαν να καταθέσουν γραπτό υπόμνημα, αντίθετα από τον κ. Ζησιμόπουλο, ο οποίος παρουσιάστηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Και οι τρεις βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίπτουν τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται και δηλώνουν ότι τα κίνητρά τους για την ένταξή τους στη Χρυσή Αυγή ήταν καθαρά πατριωτικά.

Στο σύντομο γραπτό υπόμνημά του, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, αφού σημειώνει ότι κατάγεται από αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια και από μικρό παιδί διδάχθηκε τις αξίες του λαού, τονίζει: «Ούτε εγώ ούτε το κόμμα στο οποίο ανήκω έχουμε διαπράξει κάτι παράνομο. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια. Δεν ξέρω αν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο. Πάντοτε τιμούσα και θα τιμώ τους νόμους και τους θεσμούς της Πατρίδας μου» καταλήγει.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος σε λιτό υπόμνημα επικαλείται «προσωπικούς λόγους» για την μη προσέλευσή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αλεξόπουλος ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ της Χρυσής Αυγης προκαλώντας την οργή των υπόλοιπων «συναγωνιστών» του οι οποίοι τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις στην Βουλή.

Πάντως, ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστηρίζει ότι είναι αθώος και πως δεν έχει καμία σχέση με όσα καταλογίζονται στην Χ.Α. και ζητά να αρθεί η ασυλία του προκειμένου να απολογηθεί στην Δικαιοσύνη.

Σε λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής θα διεξαχθεί η ονομαστική μυστική ψηφοφορία για την άρση ασυλίας άλλων πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής, των Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζουλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη που ελέγχεται για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Σημειώνεται ότι και για τους πέντε βουλευτές ήταν θετική η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης