Βενιζέλος: Η Μέρκελ έρχεται να στηρίξει την ελληνική οικονομία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η έλευση της γερμανίδας καγκελαρίου σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στη χώρα, ενώ για την έξοδο στις αγορές ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν το έχει ανάγκη

Τον ερχομό της Άγκελα Μέρκελ καλωσόρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι «η άφιξή της σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας».

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος του άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών της ΕΕ στο Ζάππειο τόνισε πως η Γερμανίδα καγκελάριος «έρχεται να στηρίξει την ελληνική οικονομία εν όψει και της διαφαινόμενης εξόδου στις αγορές».

Για το συγκεκριμένο θέμα, την έξοδο δηλαδή της χώρας στις διεθνείς αγορές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι δεν είναι απαραίτητη, γιατί μπορεί μόνη της να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες: «Είναι μια ευκαιρία να επανατοποθετηθεί η Ελλάδα στις διεθνείς αγορές και να αποτιμηθεί ςεμπορικά από πλευράς τίτλων».

ΣΥΡΙΖΑ: Πιστός στο άρμα του μερκελισμού ο Βενιζέλος

Οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για πίστη στο άρμα του μερκελισμού: «Η σημερινή δήλωση του κ. Βενιζέλου, σχετικά με την έλευση της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, αποτελεί, κατ’ ουσίαν, ομολογία πίστης του ιδίου στο άρμα του μερκελισμού. Πράγματι, ο κ. Βενιζέλος γράφει μια νέα σελίδα στα χρονικά της πλήρους αποδοχής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr