Βενιζέλος: Η έξοδος στις αγορές επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του χρέους

Βενιζέλος: Η έξοδος στις αγορές επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του χρέους

Την χαρακτήρισε ως την αρχή της εξόδου από την κρίση - Δεν θα υπάρξουν άλλα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο και δάνειο τόνισε - Τι απάντησε στον Γιώργο Παπανδρέου

Βενιζέλος: Η έξοδος στις αγορές επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του χρέους
Για την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. «Είχαμε κατά οκτώ φορές μεγαλύτερη συμμετοχή από αυτή που θέλαμε» σχολίασε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι αγορές δεν κάνουν χάρες «μπορούν να αξιολογήσουν και να συγκρίνουν».

«Η έξοδός μας στις αγορές επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και την αλλαγή στην εθνική οικονομία. Μας κάνει πιο ισχυρούς στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Προσελκύονται επενδυτές, αλλάζει το κλίμα. Είναι η αρχή της εξόδου από την κρίση» υπογράμμισε.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στις θυσίες του ελληνικού λαού, ο ίδιος επεσήμανε ότι ήταν σκληρές και πολλές για τέσσερα χρόνια αλλά ξεκαθάρισε ότι πλέον δεν θα υπάρξουν άλλα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε περικοπές στις αποδοχές. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο και νέο δάνειο, όπως υποστηρίζουν οι πολιτικοί αντίπαλοι, κάτι που όπως είπε φάνηκε και από την σημερινή στάση των αγορών απέναντι στη χώρα μας.

«Τώρα αρχίζει η ανταπόδοση. Μέσω της κατανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος θα βοηθήσουμε διάφορες κοινωνικές ομάδες» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, κατά τις οποίες η έξοδος στις αγορές μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα και ότι χάθηκαν «δυο πολύτιμα χρόνια εξαιτίας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας δικαιούται να πει την άποψή του, λέγοντας ωστόσο ότι δεν είναι ημέρα για εσωκομματικές αντιδικίες.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η χώρα δεν είχε λόγο να οδηγηθεί σε διπλές εκλογές το 2012 το Μάιο και τον Ιούνιο». «Προφανώς δεν εννοεί την κυβέρνηση Παπαδήμου ο κ. Παπανδρέου, γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση, ήταν η πλειοψηφία, και προσχώρησαν σε αυτή ΝΔ και ΛΑΟΣ και ολοκληρώσαμε μια πολιτική που κάλλιστα μπορούσε να συνεχιστεί αλλά η ΝΔ ήθελε εκλογές, και χάθηκε χρόνος, αλλά ο χρόνος που χάθηκε ανακτήθηκε».

Επιπλέον, επιτέθηκε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια, ενώ σχολιάζοντας την άποψη των πολιτικών αντιπάλων ότι το πανηγυρικό κλίμα της κυβέρνησης είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, ο ίδιος είπε ότι πρόκειται για παραλογισμό. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επαινεί τώρα το Μνημόνιο» είπε χαρακτηριστικά. «Οι αντίπαλοι του μνημονίου λένε τώρα, τι ωραίο επιτόκιο είχε το μνημόνιο». «Εκδηλώνουν μιζέρια γιατί ζουν ως παράσιτα του μνημονίου,  αν δεν υπάρχει το μνημόνιο δεν έχουν λόγο ύπαρξης».

Αναφερόμενος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές  εκλογές, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία παρουσία στους δήμους και τις περιφέρειες και τόνισε ότι διακύβευμα του ΠΑΣΟΚ είναι η αντοχή της κυβέρνησης και η διατήρηση της νομιμοποίησης της. «Ο λαός θα κρίνει αν θέλει να κατοχυρώσει και να διαφυλάξει την πρόοδο της χώρας ή να τη θέσει σε κίνδυνο» προειδοποίησε. «Κανείς δεν θέλει εθνικές εκλογές τώρα» έσπευσε να δηλώσει.

Για την υπόθεση Μπαλτάκου, είπε ότι το εν λόγω ζήτημα που προέκυψε δεν επηρεάζει την πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «όποιος δεν υπακούει στην κυβερνητική πολιτική δεν έχει χώρο στην κυβέρνηση».

Για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και για την «ταραχώδη» σχέση που ακούγεται ότι έχουν, σχολίασε ότι έκανε τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορούσε και ότι εφάρμοσε μια δύσκολη πολιτική που αποφασίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης