Βενιζέλος: O Τσίπρας αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν να είναι Συρία ή Λιβύη

Βενιζέλος: O Τσίπρας αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν να είναι Συρία ή Λιβύη

Σχολίασε την στάση της αντιπολίτευσης επισημαίνοντας πως τώρα που θα φύγει η τρόικα «κλαίνε και οδύρονται οι αντιμνημονιακοί και θέλουν μνημόνιο»

Βενιζέλος: O Τσίπρας αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν να είναι Συρία ή Λιβύη
Μιλώντας σε εκδήλωση του Τομέα επιστημόνων του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου λέγοντας: “εμάς που μας θεωρούν ότι είμαστε στριμωγμένοι και σε δύσκολη θέση, εμείς έχουμε στα χέρια μας όλες τις πρωτοβουλίες των κινήσεων και θα τις χρησιμοποιήσουμε τις πρωτοβουλίες αυτές για τον μεγάλο σκοπό μας που είναι να ξαναενώσουμε το έθνος και την κοινωνία που είναι διχασμένη στη λάθος και ψεύτικη βάση του δήθεν διπόλου “μνημονίου και αντιμνημονίου”.

Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε την στάση της αντιπολίτευσης επισημαίνοντας πως τώρα που θα φύγει η τρόικα “κλαίνε και οδύρονται οι 'αντιμνημονιακοί' και θέλουν μνημόνιο”. Είπε μάλιστα ότι  στην αντιπολίτευση έχουν καταλάβει όμως ότι θα χάσουν το λόγο ύπαρξης τους, γιατί “ούτε νέα μέτρα θα πάρουμε ούτε σε κανένα τοίχο θα πέσουμε”. 

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το βράδυ της 25ης πρέπει να βρει τη χώρα όρθια, σταθερή και την παράταξη έτοιμη για το επόμενο μεγάλο βήμα της".

Σε σχέση με το δίλημμα που έχει θέσει ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως " ο λαός πρέπει να ξέρει τα δεδομένα", και πρόσθεσε “λένε πως το ΠΑΣΟΚ έθεσε εκβιαστικό δίλημμα ότι αν δεν είναι δυνατός ο προοδευτικός πόλος, η παράταξη, η Ελιά και δεν υπάρχει αντοχή, στήριξη, συστράτευση, η κυβέρνηση θα έχει πέσει σε μια περιδήνηση, σε μια πολιτική κρίση, η χώρα θα έχει μπει σε μια αβεβαιότητα τη στιγμή που όλες οι εθνικές δυνάμεις πρέπει να κινητοποιηθούν για να κάνουν τα τελευταία βήματα της εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση”.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Μόσχα είπε πως «δεν λογαριάζουν τίποτα, ούτε την εξωτερική πολιτική της χώρας. Συμπλήρωσε στην κριτική του ότι  “πήγε ο κ.Τσίπρας στη Μόσχα για να πει τι; Ότι η χώρα που κρατάει την πιο υπεύθυνη πολιτική στάση στην Ευρώπη υπέρ της σταθερότητας δεν εκφράζεται από την κυβέρνηση της αλλά από την αντιπολίτευση της;” και παρομοίασε τη στάση του κ.Τσίπρα με όσα συμβαίνουν σε Συρία και Λιβύη: “αυτά τα βλέπεις σε χώρες υπό διάλυση”.

Στην ίδια εκδήλωση το λόγο πήρε ο επικεφαλής της Δυναμικής Ελλάδας κ. Ηλίας Μόσιαλος ο οποίας σημείωσε πως τα μεγάλα διακυβεύματα δεν τίθενται κατά την προεκλογική περίοδο, παρότι  ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει με πολλούς τρόπους.

Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε πως η Ευρώπη θέλει νέες διεξόδους,  ΕΕ πρόκειται να εξελιχθεί, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν άνθρωποι κατώτεροι των περιστάσεων στην ηγεσία της.

Σχετικα με την Ελλάδα υπογράμμισε πως αν θελουμε μια χωρα που θα ανταποκριθεί στις διεθνείς εξελίξεις ένα, πρέπει να προωθήσουμε ένα διαφορετικού τύπου περιφερειακή διάρθρωση, με μικρότερες περιφέρειες, περισσότερες αρμοδιότητες.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε επίσης ότι η παράταξη δεν πρόκειται να ενωθεί αν κατεδαφιστεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης