Νέα προθεσμία για τις 17 Ιουνίου έλαβε η Ελένη Ζαρούλια

Η σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατηγορείται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Νέα προθεσμία για τις 17 Ιουνίου έλαβε η σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, η οποία κατηγορείται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Εξερχόμενη του δικαστηρίου δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Να σταματήσουν οι παράνομες πολιτικές διώξεις. Δεν είναι δυνατόν βουλευτές του τρίτου κόμματος να βρίσκονται προφυλακισμένοι», ήταν τα ακριβή λόγια της κυρίας Ζαρούλια. Υποστηρικτές της βουλευτού της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν σήμερα στην Ευελπίδων και την υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο, έξω από το γραφείο των ανακριτών,για παραδικαστικό κύκλωμα Αθανασίου - Σαμαρά που κλείνει στη φυλακή βουλευτές του τρίτου κόμματος.

Όπως ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης, «για την κ. Ζαρούλια η μόνη αναφορά που υπάρχει στη δικογραφία είναι μια ομιλία της στη Βουλή. Θέλουν να μας απαγορεύσουν να μιλάμε».

«Όλη αυτή η αθλιότητα θα μας βγάλει πιο δυνατούς», κατέληξε.




Τις προηγούμενες ημέρες απολογήθηκε ο κ. Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, με περιορισμό κατ' οίκον (εξαίρεση για τις μετακινήσεις την Βουλή και σε νοσοκομείο για λόγους υγείας), 24ωρη αστυνομική φύλαξη και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και ο κ. Νίκος Κούζηλος που κρίθηκε προφυλακιστέος αποτελώντας τον έβδομο βουλευτή της Χρυσής Αυγής που παίρνει τον δρόμο για τον Κορυδαλλό.



Να σημειωθεί ότι στο δεκασέλιδο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει η κυρία Ζαρούλια περιγράφεται λεπτομερώς η εγκληματική δράση των μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και των βουλευτών, οι οποίοι «εντάχθηκαν στην οργάνωση, γνωρίζοντας και υποστηρίζοντας τις ναζιστικές αρχές της, ανελίχθηκαν στην ιεραρχία και αναδείχθηκαν ως εκ των επισήμων εκφραστών των θέσεων της οργάνωσης, διευθύνοντάς την από κοινού με τους άλλους, αναφερόμενοι απευθείας στον αρχηγό, και διακηρύσσοντας τις ως άνω αρχές με δημόσια ρητορική μίσους εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας και των θεσμών αλλά και εναντίον ομάδων που στοχοποιούνται ως πολιτικοί ή φυλετικοί εχθροί της οργάνωσης».













Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο η οργάνωση, από κλειστή ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών, μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό με την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, κατά τα πρότυπα του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ, με κυρίαρχο πάντα τον «αρχηγό». Ωστόσο ο πολιτικός σχηματισμός διαχωρίζεται στο πολιτικό τμήμα της οργάνωσης με βασική αρχή της την εξόντωση των «εχθρών του έθνους» και στο επιχειρησιακό, δηλαδή την ηγεσία, τους βουλευτές, τους περιφερειάρχες και τους πυρηνάρχες, το οποίο λειτουργούσε με στρατιωτική δομή και απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των ανωτέρων.



Περικοπή βουλευτικών προνομίων

Την ίδια ώρα νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει κατατεθεί στη Βουλή προβλέπει αναστολή ή κατάργηση των λεγόμενων προνομίων για όσους βουλευτές διώκονται για κακουργήματα ή συγκεκριμένα πλημμελήματα (απάτη, ψευδορκία, κλοπή κ.α.).



Στην πράξη η συγκεκριμένη ρύθμιση επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις πρωτόγνωρες για τα πολιτικά χρονικά καταστάσεις που δημιούργησε η εγκληματική δράση μελών του ελληνικού κοινοβουλίου.



Όπως αναφέρουν άλλωστε έμπειροι κοινοβουλευτικοί παρατηρητές το Προεδρείο της Βουλής κλήθηκε αρκετές φορές να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς καταστάσεις τις οποίες ο νομοθέτης δεν είχε προβλέψει τις προηγούμενες δεκαετίες. Από την πλευρά του ακροδεξιού μορφώματος ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε την διάταξη «φωτογραφική» και υποστήριξε ότι στοχεύει να αφαιρέσει «παράνομα» τα προνόμια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr