Θύελλα στη Βουλή για τους «συμπαθούντες την τρομοκρατία» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Θύελλα στη Βουλή για τους «συμπαθούντες την τρομοκρατία» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνησή σας ασκεί τρομοκρατία, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Υπάρχουν θύματα της τρομοκρατίας, που δεν μπορούν να μιλήσουν, είπε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης

Θύελλα στη Βουλή για τους «συμπαθούντες την τρομοκρατία» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ συγκυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η ενέργεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου και Τάσου Κουράκη να στηρίξουν το αίτημα του καταδικασμένου τρομοκράτη Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση και κατ’ οίκον έκτιση του υπόλοιπου της ποινής.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν τους δύο βουλευτές ως «συμπαθούντες την τρομοκρατία» και καλούν την Κουμουνδούρου να πάρει θέση. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έως αργά το βράδυ της Τρίτης απέφυγε να πάρει επίσημα θέση. Ωστόσο, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Βουλή υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που σήμερα ασκεί τρομοκρατία στον λαό.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, η Συγγρού σε ανακοίνωσή της επισήμανε ότι «κάθε πολίτης στην πατρίδα μας, ακόμη και φυλακισμένος, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει όσα προβλέπουν οι νόμοι. Είναι, όμως, παντελώς απαράδεκτο να εμφανίζονται στο πλευρό τρομοκράτη δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουράκης και η κ. Κατριβάνου» ενώ απευθυνόμενη στον κ. Αλέξη Τσίπρα σημειώνει ότι πρέπει «επιτέλους να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στους συμπαθούντες την τρομοκρατία».

Σε ανάλογης οξύτητας ανακοίνωση προχώρησε και το ΠΑΣΟΚ που κάνει λόγο για «μείζον πολιτικό ατόπημα» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του καταδικασθέντος για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού, δίνοντας στην ουσία συγχωροχάρτι στα στυγερά εγκλήματα των τρομοκρατών». Παράλληλα καλεί την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα, δεν μπορεί υπό το βάρος της διατήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών να σιωπά. Πρέπει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση».

Να σημειωθεί ότι Κουράκης  και Κατριβάνου δεν περιορίστηκαν σε  πολιτικές δηλώσεις στήριξης του αιτήματος του κ. Ξηρού να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινή του κατ’ οίκον αλλά κατέθεσαν στα δικαστήρια του Πειραιά επισημαίνοντας ότι η πολιτεία έχει υποχρέωση «να δείχνει το ανθρώπινό της πρόσωπο».

Πάντως εως αυτή την στιγμή η μόνη αντίδραση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση προέρχεται από την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία προκαλούμενη από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλο να πάρει θέση εξήγησε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγχέει τα υπερασπιστικά δικαιώματα ενός κατηγορουμένου με την πράξη που έκανε. Η στοχοποίηση και η βάφτιση όλων ως τρομοκράτες δεν είναι σωστή αντιμετώπιση….».

Αντιδρώντας ο βουλευτής ο κ. Τριαντάφυλλος την κάλεσε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για την υπόθεση Ξηρού με αποτέλεσμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει ότι «τρομοκρατία είναι η δική σας κυβέρνηση. Την μεγαλύτερη τρομοκρατία την ασκεί η δική σας κυβέρνηση  Σε αυτή την χώρα κ. Τριαντάφυλλε κουκούλες δεν φόρεσε ποτέ η Αριστερά». 

Από την άλλη πλευρά ο κ. Βασίλης Υψηλάντης (ΝΔ) σημείωσε ότι «η κυρία Κωνσταντοπούλου θέλει να επαναφέρει εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. Υπάρχουν θύματα της τρομοκρατίας, που δεν μπορούν να μιλήσουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης