Αθανασίου εναντίον βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού

«Πας μάρτυρας να πεις τι; Για την υγεία του;», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάζοντας τη στήριξη που παρείχαν ο Τ. Κουράκης και η Βασιλική Κατριβάνου στο αίτημα Ξηρού να τεθεί σε κατ' οίκον κράτηση

Χαρακτηριστικά «πολιτικής σημειολογίας» εντοπίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, πίσω από την ενέργεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν στο δικαστήριο υπέρ του αιτήματος του κρατούμενου τρομοκράτη, Σάββα Ξηρού, να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ’ οίκον.

Ο υπουργός εξήγησε ότι ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπει κατ’ οίκον έκτιση της ποινής αρκεί να υπάρχει σχετική ιατρική γνωμάτευση και πρόσθεσε πως «δεν είναι θέμα κατάθεσης αλλά ιατρικής γνωμάτευσης. Έχει λοιπόν πολιτική σημειολογία όταν βουλευτές πηγαίνουν να καταθέσουν υπέρ κάποιου που έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία. Πας μάρτυρας να πεις τι; Για την υγεία του;».

Σημείωσε δε ότι κατά το παρελθόν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες για τρομοκρατία.

Από την άλλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σε καμία σχέση με τρομοκρατία. Πρώτοι την καταδικάζουμε την τρομοκρατία οποιασδήποτε μορφής. Έχουμε και έναν πολιτικό λόγο παραπάνω να το κάνουμε. Άλλο όμως αυτό το θέμα και άλλο η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας».

Υπερασπίστηκε τους βουλευτές Τ. Κουράκη και Β. Κατριβάνου που κατέθεσαν υπέρ του αιτήματος Ξηρού αναφέροντας ότι «κατέθεσαν μάρτυρες σε μια υπόθεση που αφορά την υγεία ακόμα και την ζωή ενός καταδικασθέντος από την ελληνική δικαιοσύνη και αυτό το θεωρείτε πολιτική σημειολογία; Δεν εξετάζουμε τον χαρακτήρα του εγκλήματος που η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr