Χρυσή Αυγή: Προθεσμία για τις 9 και 10 Ιουλίου πήραν Μίχος και Κασιδιάρης

Χρυσή Αυγή: Προθεσμία για τις 9 και 10 Ιουλίου πήραν Μίχος και Κασιδιάρης

Κασιδιάρης: «Δεν είναι δίκαιη δίκη αυτό, είναι κανιβαλισμός» - Από την πλευρά του ο Νίκος Μίχος παραδέχτηκε ότι κατείχε παράνομα ένα πιστόλι

Φονική κατάρρευση χρυσωρυχείου στο Σουρινάμ
Χρυσή Αυγή: Προθεσμία για τις 9 και 10 Ιουλίου πήραν Μίχος και Κασιδιάρης
Προθεσμία για τις 9 και 10 Ιουλίου, αντίστοιχα, ζήτησαν και έλαβαν οι βουλευτές της Xρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος και Ηλίας Κασιδιάρης, από τις ειδικές ανακρίτριες.

Οι δύο άντρες βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο Εφετείο για συμπληρωματικές καταθέσεις αναφορικά με την εμπλοκή τους στην υπόθεση που ερευνούν οι ανακρίτριες και αφορά στη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία του κακουργήματος της κατοχής όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Κλείσιμο
Τους δύο βουλευτές περίμεναν έξω από το Εφετείο, προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους, οι συνάδελφοί τους, κ.κ. Μπαρμπαρούσης και Παναγιώταρος, ο οποίος μάλιστα μας μίλησε αποκλειστικά για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα, ο κ. Μίχος είχε δηλώσει αποκλειστικά στο protothema.gr ότι θα ζητούσε προθεσμία προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

Ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε και εκείνος προθεσμία, προκειμένου να παρουσιαστεί αργότερα για την κατάθεσή του. 





Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κλήθηκαν να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις μετά την άρση της ασυλίας τους για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, που είχε αποφασιστεί στη Βουλή, ωστόσο, ο Νίκος Μίχος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. 

Σε δήλωσή του έξω από το εφετείο ο Ηλίας Κασιδιάρης, κρατώντας στα χέρια του δύο άδειες για δύο νόμιμα, κατά τους ισχυρισμούς του, κυνηγετικά όπλα είπε:

«Για δύο κυνηγετικά όπλα με νόμιμες άδειες που  είχα εγώ και ο πατέρας μου θυμήθηκαν εννέα μήνες μετά να με φέρουν κατηγορούμενο και ότι με αυτά εγώ θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση, ένα αδίκημα που τιμωρείται με 20 χρόνια φυλακή. Δεν είναι δίκαιη δίκη αυτό, είναι κανιβαλισμός. Θα προτιμούσα να μου πουν ότι τους επέδωσε εντολή ο Σαμαράς να με κλείσουν φυλακή. Είναι γελοίες και σαθρές οι κατηγορίες». 

Από την πλευρά του ο Νίκος Μίχος παραδέχτηκε ότι κατείχε παράνομα ένα πιστόλι και υποστήριξε ότι το είχε στην κατοχή του για την προστασία του, όταν έκανε εμπόριο ζωοτροφών. 



Την Παρασκευή θα απολογηθούν οι προφυλακισμένοι βουλευτές Ν. Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Και οι τρεις θα απολογηθούν για το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, ο κ. Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί για το πλημμέλημα της παράνομης οπλοκατοχής, αλλά και για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων. 

Σημειώνεται ότι το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε τελικά την Τετάρτη να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό η Ελένη Ζαρούλια, που κατηγορείται για το αδίκημα της διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης