Βούλτεψη για ΔΕΗ: «Καταρρίπτει» την πρόταση Μεϊμαράκη για τη Βουλή

Βούλτεψη για ΔΕΗ: «Καταρρίπτει» την πρόταση Μεϊμαράκη για τη Βουλή

«Δεν υπάρχει ζήτημα σύγκλισης της Ολομέλειας για τη ΔΕΗ» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνοντας πως οι προτάσεις που προωθούνται από τα κόμματα δεν είναι ομοειδείς

Βούλτεψη για ΔΕΗ: «Καταρρίπτει» την πρόταση Μεϊμαράκη για τη Βουλή
«Δεν υπάρχει θέμα σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής» προκειμένου να εξεταστούν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ», δήλωσε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης η κυβερνητική εκπρόσωπος, κυρία Σοφία Βούλτεψη. Με τη δήλωσή της κ κυβερνητική εκπρόσωπος «καταρρίπτει» την πρόταση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος υποστήριξε ότι μπορεί να αθροιστούν οι υπογραφές των βουλευτών που ζητούν, με χωριστές προτάσεις, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Η κυρία Βούλτεψη σημείωσε πως οι προτάσεις που προωθούνται από τα κόμματα δεν είναι ομοειδείς, προσθέτοντας πως «οι μόνες που συμπίπτουν, όπως τις ακούω εγώ, είναι του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής», ενώ διαφορετικές είναι οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. «Οι προτάσεις θα κατατεθούν και θα εξεταστούν από το επιστημονικό συμβούλιο. 

Κλείσιμο
«Η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να συγκαλέσει την Ολομέλεια», προσέθεσε.

Αναφερόμενη στις απεργιακές κινητοποιήσεις για τη ΔΕΗ, η κυρία Βούλτεψη είπε πως η κυβέρνηση «εξάντλησε το διάλογο», και τελικά υποχρεώθηκε στην επιστράτευση αφότου συμπέρανε πως «δεν υπήρχε συνδικαλιστικό αίτημα» από την πλευρά των απεργών. 

Επικριτική ήταν και σε σχέση με τη με την αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «επιβεβαιώνει την εσωκομματική πίεση» και την «αμφισβήτηση» που δέχεται, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «προσπαθεί να βρει θερινά προβλήματα», ψάχνοντας «κάτι, μπας και σωθεί». 

Καταδίκασε επίσης τη θέση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου, για συνέχιση της απεργίας, σημειώνοντας πως «όποιος δηλώνει ότι δεν πρέπει να υπακούμε τους νόμους ήδη υπηρετεί μία βασική αρχή της δικτατορίας».

Τέλος, η κυρία Βούλτεψη εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη να παραιτηθεί από τα κομματικά όργανα της ΝΔ λόγω της διαφωνίας του με το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές του χρόνου σε 13 περιοχές. «Είναι πολύ λυπηρό... Πιστεύω πως θα βρεθεί η χρυσή τομή. Είναι ένα σημαντικό στέλεχος για να φεύγει από την παράταξη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης