Χωρίς συμφωνία τελείωσε η Σύνοδος Κορυφής, με... λουλούδια έφυγε η Μέρκελ

Χωρίς συμφωνία τελείωσε η Σύνοδος Κορυφής, με... λουλούδια έφυγε η Μέρκελ

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεν κατάφεραν να καταλήξουν στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις κορυφαίες ευρωπαϊκές θέσεις - 60 χρονών έγινε η Μέρκελ και της πρόσφεραν ένα μεγάλο μπουκέτο λουλούδια για τα «χρόνια πολλά»

Χωρίς συμφωνία τελείωσε η Σύνοδος Κορυφής, με... λουλούδια έφυγε η Μέρκελ
Σαν μια εικόνα από το πρόσφατο παρελθόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τον Ζαν – Κοντ Γιουνκέρ. Με τους συμμετέχοντες να ξενυχτούν  χωρίς να καταλήγουν σε κανένα αποτέλεσμα και να δηλώνουν πως θα βρουν τη λύση και την Άνγκελα Μέρκελ να είναι η μοναδική που δέχθηκε λουλούδια!
 
Κάπως έτσι τελείωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες όπου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις κορυφαίες θέσεις στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
Κλείσιμο
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε θα συναντηθούν ξανά στα τέλη του Αυγούστου (στις 30 του μηνός) για να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τους επόμενους Επιτρόπους οι οποίοι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν βρεθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε να λάβουν την ψήφο των αντιπροσώπων των Ευρωπαίων πολιτών.
 
Η μόνη ευτυχής αυτού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ η οποία έκλεισε τα 60 της χρόνια και γιόρτασε τα γενέθλια της μαζί με τους υπόλοιπους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι της προσέφεραν ένα μεγάλο μπουκέτο λουλούδια για να της ευχηθούν τα «χρόνια πολλά». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης