Κουβέλης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Κουβέλης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Η ΔΗΜΑΡ δεν επενδύει στην αποτυχία της χώρας» είπε ο κ. Κουβέλης από το βήμα της Βουλής

Κουβέλης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Για "επίπλαστη κυβερνητική ενότητα, που θα διασφαλίσει μία ελάχιστη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος", μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στη Βουλή, σχολιάζοντας έτσι την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση.

"Η “φυγή προς τα εμπρός” που επιχειρεί η κυβέρνηση -με ανοικτά τα κοινωνικά μέτωπα και την οικονομία στο τέλμα της ύφεσης- δεν είναι λύση. Είναι ομολογία αδυναμίας" τόνισε χαρακτηριστηκά.

Κλείσιμο
Σε σχέση με το χρέος, ο κ. Κουβέλης είπε πως "οι ισχυρισμοί πως έχει καταστεί βιώσιμο το χρέος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", γι' αυτό και επανέλαβε ότι "η διεκδίκηση της ουσιαστικής μείωσής του περιλαμβάνει τη μείωση των επιτοκίων και τη χρονική επιμήκυνση των υποχρεώσεων".

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο επίσης για τη διεκδίκηση ενός επενδυτικού προγράμματος με ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων και παροχή εγγυήσεων και ρευστότητας στην αγορά.

Τόνισε, δε, ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν επενδύει στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε: "Πρέπει όμως να μπει ένα τέλος σε μια πολιτική που, με στόχο την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, μειώνει τα εισοδήματα, απομυζά την πραγματική οικονομία και αντιφάσκει με τον στόχο της ανάπτυξης".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για ταύτισή της "με την κυρίαρχη στην Ευρώπη πολιτική, που εκφωνείται από τη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι η χώρα αντικειμενικά δεν ωφελείται, αλλά βλάπτεται από τη συνέχιση αυτής της πολιτικής".

Συμπλήρωσε, έτσι, ότι "χρειάζεται μια άλλη, διαφορετική στάση προς τους εταίρους. Χρειάζεται η επιδίωξη μιας νέας συμφωνίας, που θα θέτει ρεαλιστικούς στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής και θα δίνει πραγματική αυτονομία στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα πολιτικής για την επίτευξη των στόχων".

Ο κ. Κουβέλης είπε επίσης πως χρειάζεται αλλαγή της κυβέρνησης. Τόνισε χαρακτηριστικά: "Η αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης. Η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική πολιτική. Και βέβαια, η πολιτική σταθερότητα δεν ταυτίζεται με τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Αυτή η πολιτική προκαλεί την κοινωνική αποσταθεροποίηση".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέληξε, λέγοντας: "Είμαστε υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Δεν επενδύουμε στην αποτυχία της χώρας, δεν επενδύουμε στο λαϊκισμό, αλλά ταυτόχρονα δεν αποδεχόμαστε την πολιτική που καθηλώνει την κοινωνία στη φτώχεια και τη στασιμότητα. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης