Σκουρλέτης και Παππάς κατέθεσαν για «το χρηματισμό βουλευτών»

Τσίπρας, Κουβέλης, Καμμένος και Δραγασάκης, έχουν επίσης κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση

Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, όπως και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Εξερχόμενος από το εισαγγελικό γραφείο ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφήνεται ελεύθερη να κάνει το έργο της χωρίς παρεμβάσεις από οποιονδήποτε. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης. Οι υποκριτικές κραυγές, η κινδυνολογία και η προσπάθεια της κυβέρνησης για αντιστροφή της πραγματικότητας έχει ως στόχο να συγκαλύψει το φιάσκο, που έχει υποστεί από τη δήθεν απομάκρυνση από το Μνημόνιο και το ΔΝΤ. Στο λάκκο που σκάβει η κυβέρνηση θα πέσει η ίδια. Τώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μας βγάλει από την κρίση». 


Ο εκπρόσωπος Τύπου πέρασε την πόρτα του Εφετείου λίγο μετά τις 9 το πρωί και είχε κληθεί στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, επειδή επικαλέστηκε δημόσια καταγγελίες εφημερίδας για «χρηματισμό βουλευτών» σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Πανος Σκουρλέτης είχε προβεί στη σχετική καταγγελία επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας «Contra News».

Με ρυθμούς εξπρές αλλά και με έντονη πολιτική χροιά συνεχίζεται η έρευνα του εισαγγελέα Εφετών κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου με στόχο να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η κατάθεση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος επίσης είχε προβεί σε ανάλογο περιεχομένου δηλώσεις μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Το ενδιαφέρον ωστόσο επικεντρώνεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσιπρα, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη, οι οποίοι επίσης έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση.

Χθες επί μιάμιση ώρα κατέθετε στο γραφείο του εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσιος, διευθυντής της εφημερίδας «Contra News» Αιμίλιος Λιάτσος. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο κ. Λιάτσος δήλωσε: «Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια κι ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από το νομικό εκπρόσωπο της εφημερίδας Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίους δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος όμως δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των μαρτυρικών καταθέσεων, ο εισαγγελέας αφού αξιολογήσει τα στοιχεία που προέκυψαν θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές του.

Υπενθυμίζεται ότι εντολή για τη διενέργεια της έρευνας είχε δώσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr