Ποιος προϋπολογισμός; Τρόικα, προεδρολογία και Ρωμανός μονοπωλούν το ενδιαφέρον της Βουλής

Τα τελευταία 24ωρα πρωταγωνιστούν οι φράσεις «κρίσιμες στιγμές», «απαιτείται συναίνεση», «χρειάζεται αρραγές μέτωπο και εθνική συνείδηση», «να μην τιναχθούν στον αέρα όσα με θυσίες πετύχαμε»

Στο ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι υπο εξέλιξη διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τρόικας κινούνται οι τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών των συγκυβερνώντων κομμάτων στην Βουλή και κατά την τρίτη ημέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού.
Εκτός αυτού η επικείμενη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αρχίζει να επισκιάζει κάθε άλλη πολιτική δραστηριότητα. Οι διάδρομοι του κοινοβουλίου αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και η Ολομέλεια μετατρέπονται σε χώρους έντονων ζυμώσεων μεταξύ ανεξάρτητων και μη βουλευτών  που επιθυμούν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπο συγκεκριμένους όμως όρους.
 
Υπο αυτά τα δεδομένα οι εως τώρα ομιλίες είναι αρκετά συγκρατημένες με τους περισσότερους να αποφεύγουν τις κορώνες περι grecovery και success story που είχαν σχεδόν μονοπωλήσει την περυσινή αντίστοιχη κοινοβουλευτική συζήτηση.

«Κρίσιμες στιγμές», «απαιτείται συναίνεση», «χρειάζεται αρραγές μέτωπο και εθνική συνείδηση», «να μην τιναχθούν στον αέρα όσα με θυσίες πετύχαμε» είναι φράσεις που πρωταγωνιστούν τα τελευταία 24ωρα αναδεικνύοντας την αμηχανία και τον προβληματισμό που επικρατεί στις ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα.   
 
Πάντως, οι περισσότεροι σπεύδουν να επισημάνουν ότι η σταθερότητα της χώρας και η επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων προϋποθέτει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Ωστόσο όλοι σχεδόν ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα γίνουν ανεκτά επιπρόσθετα μέτρα από όσα ήδη περιλαμβάνεται στο 48σέλιδο κείμενο που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στους δανειστές.
 
Την ίδια στιγμή πάντως τους ήπιους σχετικά τόνους μπορεί να ανατρέψει η υπόθεση με την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού. Δεν είναι λίγοι άλλωστε όσοι εκφράζουν ανησυχία για πιθανή σφοδρή πολιτική σύγκρουση στην Βουλή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα λίγες ώρες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr