Βενιζέλος: Ο Δήμας είναι ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Βενιζέλος: Ο Δήμας είναι ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του ρυθμιστή του πολιτεύματος, του εκπροσώπου της εθνικής ενότητας και του συμβόλου της συναίνεσης, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Ο Δήμας είναι ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζελοος σε εκδηλωση του ΠΑΣΟΚ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον κ. Δήμα ένα μετριοπαθές και αξιοπρεπές πρόσωπο με μεγάλη υπουργική εμπειρία που καταξίωθηκε ως επίτροπος. Είπε ότι ο κ. Δήμας μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του ρυθμιστή του πολιτεύματος, του εκπροσώπου της εθνικής ενότητας και του συμβόλου της συναίνεσης. «Ειναι ο καταλληλότερος δίαδοχος του Κάρολος Παπούλια», του οποίου τη θητεία εξήρε αμέσως μετά.

Ο κ. Βενιζελος επίσης αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup λέγοντας ότι αποδέχτηκε και ενθάρρυνε την αλλάγή σελίδας και ουσιαστικά αποφάσισε οτι η Ελλάδα αλλάζει πλαίσιο. Πρόσθεσε ότι το Eurorgoup περιμένει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να διαμορφώσουμε το νέο πλαίσιο που ειναι τελείως διαφορετικό, πιο φιλικό για την κοινωνία. Έχουμε να διαπραγματευτούμε το θέμα του χρέους και όλα αυτά συνιστούν περεταίρω μείωση του χρέους, είπε ο κ. Βενιζέλος.

Κλείσιμο
Έτσι ο αντιπρόεδρος της κυβερνησης είπε οτι δεν μπορείς να έχεις ένα αβέβαιο πολιτικό τοπίο. Υπενθύμισε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε αποφασίσει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας να ξεκινήσει στον αρχές Φεβρουαρίου, ομως, πρόσθεσε «δεν περιμέναμε την ανεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης που προσβάλει τις συνειδήσεις των πολιτών». 

Είπε επίσης ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επισπεύσθηκε για να μην ληφθούν νέα σκληρά μέτρα. 

Υπογράμμισε οτι υπάρχει σχετική αγωνία για το τι θα γίνει σχετικά με την εκλογή Προέδρου της επόμενες εβδομάδες. Είπε ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για τη σταθερότητα, ωστόσο συμπλήρωσε: «δεν φοβόμαστε τις εκλογές».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης