Τσίπρας: Οποιος θέλει κανάλι, θα βάλει το χέρι στην τσέπη

Τσίπρας: Οποιος θέλει κανάλι, θα βάλει το χέρι στην τσέπη

Δεν δίνω συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους που κάνουν τις γλάστρες, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Trend το hashtag #askTsipras - «Ολες οι ιδιωτικοποιήσεις μέσω ΤΑΙΠΕΔ θα επανεξεταστούν» - Ερώτηση και από τον Γ.Μουρούτη για τις ύβρεις του Κ.Αρβανίτη εναντίον του πρωθυπουργού - Δεν λείπει χιούμορ και τρολάρισμα

Τσίπρας: Οποιος θέλει κανάλι, θα βάλει το χέρι στην τσέπη
Σε επιλεγμένα ερωτήματα που αναρτήθηκαν από χρήστες του Twitter στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διαδικτυακή έκδοση της «Αυγής». Φορολογικό, μεταναστευτικό, ανεργία, παιδεία, εξοπλιστικά, ήταν μεταξύ των θεμάτων στα οποία κλήθηκε να απαντήσει ο κύριος Τσίπρας. 

«Όλες οι ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν μέσω ΤΑΙΠΕΔ θα επανεξεταστούν», προανήγγειλε, ενώ τόνισε πως: «Θα δώσουμε ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα».

Κλείσιμο
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα αναδιατάξει την αστυνομία μετά από διάλογο με τις εκλεγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες» και ερωτηθείς αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ απάντησε πως «θα ήταν λάθος να ανοίξουμε μέτωπα με τους εταίρους μας».

«Δεν είναι μονομερής ενέργεια να θέλεις να ξαναστήσεις την χώρα στα πόδια της» παρατήρησε. 

Απαντώντας σε ερώτηση για τα δάνεια των καναλιών και τις συχνότητες, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά πως «όποιος θέλει κανάλι, πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη».

«Εμείς δεν θα φέρουμε τους δικούς μας να στελεχώσουν τη δημόσια διοίκηση» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσίπρας, όμως σημείωσε πως δεν θα καταργήσει τη Διαύγεια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ακόμα ότι θα μειώσει τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πλειστηριασμούς ακινήτων: «Εμείς λέμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΝΕΡΙΤ, λέγοντας πως «πρώτη φορά» είδε συνέντευξη που «την κλείνει ο συνεντευξιαζόμενος» και πως εκείνος δεν δίνει συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους - γλάστρες.

Η ροή των ερωτήσεων που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν συνεχής και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Μεταξύ αυτών που έθεσαν ερώτηση ήταν και ο Γιώργος Μουρούτης, επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάσει τις ύβρεις του Κώστα Αρβανίτη, διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «στο κόκκινο» εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, ερώτηση που όμως δεν τέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν λείπουν ωστόσο και τα επικριτικά σχόλια από χρήστες του Twitter οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι ο κ. Τσίπρας απαντά σε επιλεγμένα τουίτς. «Καλή η ιδέα για διαδικτυακή συνέντευξη, κακό συνήθειο να εμφανίζεσαι στο γυαλί με τηλεοπτικούς όρους», έγραψε ένας χρήστης σχολιάζοντας τη διαδικασία ενώ άλλος ανήρτησε το σχόλιο: «Αλέξη στο τουίτερ μιλάς. Ξεκόλλα!!!».




Το hashtag #askTsipras που χρησιμοποιήθηκε για την συνέντευξη έγινε γνωστό στις 6 το απόγευμα και μέσα σε λίγα λεπτά ήταν στα πρώτα trends του ελληνικού Twitter, καθώς αμέσως το χρησιμοποίησαν δεκάδες χρήστες.



Οι ερωτήσεις που απασχολούν την καθημερινότητα, αλλά και τον κόσμο του Διαδικτύου είναι απανωτές, καθώς όλοι έχουν κάτι να ρωτήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεργία, σχέσεις εκκλησίας - κράτους, μεταναστευτικό και βέβαια η οικονομία είναι μεταξύ των θεμάτων που θέτουν οι χρήστες. «Γιατί ενώ έχετε δηλώσει άθεος τον τελευταίο καιρό προσπαθείτε να προσεγγίσετε την εκκλησία» ρωτά κάποιος, ενώ από τον λογαριασμό της ιστοσελίδας left.gr διατυπώθηκε το ερώτημα αν «θα ήταν πρόθυμος ο Αλ. Τσίπρας να επαναλάβει την ίδια διαδικασία συζήτησης μέσω twitter σε μερικούς μήνες ως πρωθυπουργός»;





Από το Twitter πάντως, τον «ναό» του τρολαρίσματος, δεν λείπουν τα χιουμοριστικά tweets προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καλείται να απαντήσει μεταξύ άλλων και στο αν «θα κλείσει φυλακή τα ρομαντικά ακαουντ και τα φάσιον μπλοκερ», «τι χρώματα θα φορεθούν φέτος το καλοκαίρι», αν «θα πάρει ο Τσάκας τον ΠΑΟ», αν «θα βάλει κόκκινη μοκέτα σε κάθε ΟΑΕΔ? Είναι που είναι άνεργη η μισή Ελλάδα, τουλάχιστον να αισθάνεται σαν VIP όταν περιμένει», «πού βρήκατε περιστέρι που δεν κουτσουλάει όταν φεύγει από τα χέρια σας» αλλά και σε ακόμα πιο... προσωπικά ζητήματα, όπως «Είμαι στα Έβερεστ. Να πάρω Brazilian η Arabica»!






Οι ερωτήσεις των χρηστών ομαδοποιήθηκαν από ομάδα γνωστών λογαριασμών του Twitter που οργανώθηκε για το σκοπό αυτό και οι οποίοι επέλεξαν τις τελικές ερωτήσεις που απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης